Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία σε ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης 2021 και o Προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων οικονομικού έτους 2021, καθώς και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά για το έτος 2021.

Σημειώνεται, ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα  εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς το υπερψήφισαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Πειραιάς, Πόλη, Πρότυπο», «Πειραιάς για Όλους» και «Πειραιάς σε Τάξη», πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πειραιά».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή  του, τόνισε ότι ο Προϋπολογισμός αποτελεί το βασικότερο εργαλείο διοίκησης, απαραίτητο για την καθημερινή λειτουργία, αλλά και για την υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος του Δήμου.  

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή κατήρτισε υπό δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, έναν ρεαλιστικό, ισοσκελισμένο  και σύννομο προϋπολογισμό, λέγοντας πως είναι σημαντικό να  λάβει όλες τις έγκυρες εγκρίσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Η ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος είναι κορυφαίες διαδικασίες για τον Δήμο Πειραιά. Φέτος καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον λόγω της πανδημίας, ωστόσο όπως έχω ξαναπεί, οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους δημότες και την πόλη μας».

Ακολούθως ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα του Δήμου, όπως είναι η αξιοποίηση του Πύργου,  η ανάπλαση του παραλιακού  μετώπου στο Μικρολίμανο, το μεγάλο έργο αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες κ.α., επισημαίνοντας πως εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα η «μάχη» για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Πειραιωτών.

Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Πειραιά στη μείωση 5% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών για το 2021, λέγοντας πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων ετών στον Δήμο Πειραιά, καθώς και στις νέες μειώσεις για τους τρίτεκνους, σημειώνοντας: «Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει με πρωτοβουλίες και δράσεις τους δημότες, τις επιχειρήσεις και τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας». Ο κ. Μώραλης ανέφερε επίσης, πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό το γεγονός, ότι το τεχνικό πρόγραμμα 2021 ψηφίστηκε και από την πλειοψηφία των συνδυασμών της αντιπολίτευσης.

Κλείνοντας, ο  Δήμαρχος Πειραιά  ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Δήμου για τις προσπάθειες που καταβάλλει παρά τις δυσκολίες, λέγοντας πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για όλους.