Δύο ακόμη παιδικές χαρές ανακαινίστηκαν πλήρως από τον Δήμο Πειραιά για να παίζουν με σύγχρονα παιχνίδια και με ασφάλεια τα παιδιά της πόλης μας. Πρόκειται για τις παιδικές χαρές της οδού Κλεμανσώ  στην Καστέλλα και «Ρόδον το Αμάραντον» στην Καλλίπολη, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Οι παιδικές χαρές διαθέτουν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, νέα σύγχρονα παιχνίδια και δάπεδα, ενώ τοποθετήθηκαν και ειδικά όργανα για άτομα με αναπηρία.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη ανακατασκευασθεί με το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»  οι παιδικές χαρές στην πλατεία Κανάρη, στον Προφήτη Ηλία,  στην πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και στην Τετρακώμων και Κομοτηνής (Απόλλωνα). Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και στις παιδικές χαρές στην οδό Ιππολύτου και στην  Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι συνεχίζονται οι αναπλάσεις στις παιδικές χαρές της πόλης, προκειμένου να παίζουν τα παιδιά σε ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης πρόσθεσε: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία νέων παιδικών χαρών και στην πλήρη ανακατασκευή των ήδη υπαρχόντων, καθώς θέλουμε να δημιουργούμε όμορφους χώρους για τα παιδιά και τους γονείς σε κάθε γειτονιά. Δυστυχώς και στις παιδικές χαρές παρατηρούμε κατά καιρούς βανδαλισμούς και καταστροφή των παιχνιδιών, ένα θλιβερό φαινόμενο, το οποίο πρέπει επιτέλους να εκλείψει. Για τον λόγο αυτό, θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες να σεβαστούν και να προστατεύσουν τις παιδικές χαρές, προκειμένου να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».  Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε: «Θα συνεχίσουμε  να βελτιώνουμε τις υποδομές στις παιδικές χαρές της πόλης μας για να προσφέρουμε στιγμές χαράς στα παιδιά».

Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και ΓΣΠ, Αρχιτεκτονικού και Λ.Τ.Ε. κ. Δημήτρης Αράπης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι αισθάνεται χαρούμενος γιατί ο Δήμος Πειραιά παρέδωσε προς χρήση δύο ακόμη παιδικές χαρές, λέγοντας ότι οι  εργασίες ολοκληρώθηκαν εντός του χρονοδιαγράμματος που αρχικά είχε οριστεί. Ο κ. Αράπης σημείωσε πως έχει αλλάξει η εικόνα των παιδικών χαρών, σημειώνοντας παράλληλα: «Τα μηνύματα τα οποία παίρνουμε από τους δημότες όσον αφορά τις παιδικές χαρές είναι πολύ θετικά  κι αυτό αποτελεί ώθηση για τη συνέχιση του έργου της Δημοτικής Αρχής».

 

Video από τις παιδικές χαρές: