Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στον εθελοντικό καθαρισμό της  παραλίας Βοτσαλάκια που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τους σπουδαστές του ΙΕΚ Όμηρος Aegean College, στο πλαίσιο των δράσεων των «Ημερών Θάλασσας». Σημειώνεται ότι παρόμοιος καθαρισμός πραγματοποιήθηκε και στην παραλία της Φρεαττύδας.

Με τη δράση αυτή έστειλαν μήνυμα  κοινωνικής ευαισθησίας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ο καθαρισμός έγινε με την τήρηση των μέτρων προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του covid–19, κρατώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο εθελοντικός καθαρισμός των παραλιών Βοτσαλάκια και  Φρεαττύδας δεν θα μπορούσε να λείπει  από τις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας, υπογραμμίζοντας: «η δράση γίνεται ταυτόχρονα και στις δύο παραλίες,  με έναν στρατηγικό συνεργάτη του δήμου, όπως είναι το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ - AEGEAN COLLEGE, με τον οποίο έχουμε μια σταθερή σχέση συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα, τα τελευταία χρόνια.  Αναμφίβολα τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση».

Ο κ. Μώραλης σημείωσε, ότι η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσει τις παραλίες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, λέγοντας ότι  οι πολίτες, αλλά  και οι επισκέπτες της πόλης οφείλουν  να  τις διατηρούν καθαρές.  Ο κ. Μώραλης επίσης, επεσήμανε ότι οι δύο παραλίες της πόλης μας, Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα, είναι χαρακτηρισμένες ως αρχαιολογικοί χώροι και για τον λόγο αυτό, ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει μεγάλες παρεμβάσεις. 

Τέλος, ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τo ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και την οικογένεια Μακρυπλίδη για τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας:  «είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα χρόνια θα υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερες συνέργειες».

 

Video από την εθελοντική δράση: