Τον εντοπισμό πέντε κρουσμάτων Covid-19 στην Αίγινα ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής  ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ζορμπάς, καθησυχάζοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες ότι και οι πέντε τέθηκαν αμέσως σε κατ'οίκον περιορισμό.

Ζευγάρι που επέστρεψε στην Αίγινα από διακοπές σε τουριστικό προορισμό της Ελλάδας υψηλού κινδύνου, προσήλθε στο Κέντρο Υγείας του νησιού καθώς ο ένας εκ των δύο εμφάνισε ανησυχητικά συμπτώματα. Το τεστ που πραγματοποιήθηκε ήταν θετικό κι έτσι αμέσως εξετάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας επίσης, όλοι όσοι θεωρήθηκαν στενές επαφές του αρχικού κρούσματος. Τα αποτελέσματα των τεστ που ακολούθησαν ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ αργά το βράδυ, αλλά στο μεταξύ -εν αναμονή των αποτελεσμάτων- τα πέντε ύποπτα κρούσματα είχαν τεθεί υπό περιορισμό στο σπίτι τους.

Με αφορμή αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη ο δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς απευθύνει έκκληση προς όλους -κατοίκους και παραθεριστές του νησιού- να τηρούν αυστηρά τα μέτρα, φορώντας μάσκα όπου επιβάλλεται, τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις και πλένοντας τα χέρια τους με επιμέλεια. "Δεδομένου ότι η Αίγινα είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός όλο τον χρόνο, ενώ και οι μόνιμοι κάτοικοι μετακινούνται καθημερινά από και προς τον Πειραιά, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι με σοβαρότητα την κατάσταση, με σεβασμό στις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα," τόνισε ο κ.Ζορμπάς.  

Σημειώνεται πάντως ότι η Αίγινα αποτέλεσε καθ'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού -παρά τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών- μια από τις πλέον ασφαλείς τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

 

πηγή:saronicmagazine.gr