Την παραίτηση του υπέβαλε ο υφυπουργός Υποδομών, Δημήτρης Καμμένος, για να υπάρξει, όπως αναφέρει,"ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης".
 
Στη δήλωσή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρει:
 
"Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη, με εντολή του οποίου, ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα. Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ.

Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει".

Λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση του, ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αναφερόμενος στον υφυπουργό Υποδομών, Δημήτρη Καμμένο, μετά τον σάλο που που ξέσπασε γύρω από τις αναρτήσεις του τελευταίου: "Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του".

Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα που ακούστηκε για να τον αντικαταστήσει είναι αυτό του Παναγιώτη Σγουρίδη.

"Καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό", υποστήριξε λίγη ώρα πριν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Β' Πειραιά, επιχειρώντας να δώσει εξηγήσεις για τα κατά καιρούς ακραία μηνύματα που έχουν αναρτηθεί σε προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν προκαλέσει σάλο. 

Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρα, και τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, σχετικά με το θέμα του Δημήτρη Καμμένου και τις επίμαχες αναρτήσεις του στα προφίλ που διατηρούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον εταίρο του στην κυβέρνηση να διερευνήσει τη γνησιότητα των tweets του υφυπουργού Υποδομών και αν αυτά είναι αυθεντικά. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου πάντως, αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού, ενώ ταυτόχρονα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασής του.

Η υπουργοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων, εξαιτίας των επίμαχων αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Δημήτρη Καμμένο να καταγγέλλει ότι δεν φέρει προσωπική ευθύνη για το περιεχόμενό τους σημειώνοντας ότι "τους λογαριασμούς μου σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα χειρίζονταν συνεργάτες καθώς επίσης και ότι έχουν παραβιαστεί ουκ ολίγες φορές".

Φωτιές με το καλημέρα στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου άναψε η επιλογή του Πρωθυπουργού να υπουργοποιήσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ στη Β’ Πειραιώς κ. Δημήτρη Καμμένο. Από το πρωί η αντίδραση βουλευτών, στελεχών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει μορφή χιονοστιβάδας., ενώ τα social media αναπαράγουν παλαιότερες αναρτήσεις του κ. Καμμένου στο twitter που χαρακτηρίζονται από έντονο αντισημιτισμό και ο ομοφοβική διάθεση .

Πρώτος από όλους ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης που σχολίασε την επιλογή Δημήτρη Καμμένου μέσω σκληρού μνήματος στο Twitter.

«Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα.Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες κ ρατσιστικές απόψεις».

Η συνιστώσα των 53

Αμέσως μετά οι 53 δεν έχασαν την ευκαιρία και συνέχισαν την επίθεση στον Πρωθυπουργό και στην επιλογή του. Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, μέλος της ομάδας των «53», ζητά την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα η κα Κατριβάνου δηλώνει ντροπιασμένη που μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως υπουργό τον Δημήτρη Καμμένο, χαρακτηρίζοντας άθλια και ομοφοβικά τα σχόλια που είχε αναρτήσει στο twitter του.

Την σκυτάλη της «αγανάκτησης» πήρε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος κ. Στέλιος Κούλογλου καλώντας σε ανάρτηση στο twitter ουσιαστικά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τον Δημήτρη Καμμένο τον πιο σύντομο Υπουργό.

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί ο Δημήτρης Καμμένος για τα ρατσιστικά σχόλια

Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο ίδιος προσπαθεί τώρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Ο βουλευτής της Β' Πειραιώς των ΑΝΕΛ, κοινοποιούσε φωτογραφίες στους προσωπικούς του λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία ξεχείλιζαν ρατσισμό και αναξιοπρέπεια για το ανθρώπινο είδος, με πολλά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα να εκφράζουν τον προβληματισμό τους.

Ο κ. Καμμένος επιχείρησε με απολογητική ανακοίνωσή του, να αποποιηθεί των ευθυνών των συγκεκριμένων αναρτήσεων, δηλώνοντας ότι "η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί από τις γνωστές μονταζιέρες. Συγγνώμη, αλλά έχω 15 άτομα που διαχειρίζονται τους λογαριασμούς μου".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπό μου, θέλω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές, συνεργάτες σε αριθμό άνω των δεκαπέντε.

Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερεις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς.

Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις συνεργατών οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα ζητώ και προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δεν περισσεύει κανένας Έλληνας πολίτης".