Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σε συντονισμένες επιχειρήσεις καθαρισμού σε διάφορα σημεία της πόλης μας, με στόχο  την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή τους.

Συγκεκριμένα, συνεργεία από την υπηρεσία καθαριότητας πραγματοποίησαν, αυτές τις ημέρες, εργασίες καθαρισμού σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Πειραϊκής, σε δύο πάρκα επί της Ακτής Θεμιστοκλέους, καθώς και στο Δημοτικό Κοιμητήριο «Η Ανάσταση».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι καθημερινά υλοποιούνται προγραμματισμένες εργασίες καθαρισμού σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, επισημαίνοντας: «Η εικόνα της πόλης είναι αισθητά βελτιωμένη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης μας, προκειμένου ο Πειραιάς να είναι όσο γίνεται πιο καθαρός, καθώς και να βελτιώνουμε τους δημοτικούς χώρους. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε προς το καλύτερο την κάθε γειτονιά, δίνοντας λύσεις σε καθημερινά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της πόλης μας».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, τόνισε ότι πέραν της αποκομιδής των απορριμμάτων  και της τακτικής και συστηματικής οδοσάρωσης σε όλες τις γειτονιές της πόλης, πραγματοποιούνται καθημερινά επιπλέον δράσεις για να είναι η πόλη μας όσο γίνεται πιο  καθαρή, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές. Κλείνοντας, ο  κ. Ρέππας επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις καθαρισμού θα εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, σε δήλωσή του, σημείωσε: «Σήμερα, στο Κοιμητήριο της Αναστάσεως πραγματοποιήσαμε μια συντονισμένη επιχείρηση με τη Διεύθυνση Καθαριότητας για τον καλλωπισμό και τον καθαρισμό του κοιμητηρίου μας. Καθημερινά προσπαθούμε να κρατάμε σε υψηλό επίπεδο την καθαριότητα στο κοιμητήριο και τέτοιες οργανωμένες ενέργειες θα συνεχίσουν να γίνονται στο μέλλον».

Video από τις συντονισμένες επιχειρήσεις καθαρισμού: