Με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας και τη φιλοδοξία να αναδειχθεί ο πολύπλευρος ρόλος του μεγάλου λιμανιού, πραγματοποιούνται και φέτος στον Πειραιά οι «Ημέρες Θάλασσας».

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου και όπως είπε ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, σε αυτές θα συναντηθούν για έκτη κατά σειρά χρονιά η δημοτική αρχή με τους φορείς της πόλης, τα επιμελητήρια, τις παραγωγικές τάξεις, τους τοπικούς συλλόγους και κυρίως τους πολίτες του Πειραιά, που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις. 

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι τα μέσα ενημέρωσης του ομίλου ΑLTER EGO.

Μάσκες στο πρόσωπο, τήρηση αποστάσεων, κλείσιμο θέσεων έγκαιρα για την αποφυγή συγχρωτισμού και… πάμε Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας 2020». 

Ξεναγήσεις, μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις, καθαρισμοί ακτών ακόμα και σινεμά δίπλα στη θάλασσα, περιμένουν μικρούς και μεγάλους, δημότες και επισκέπτες, από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. 

Πρόσω ολοταχώς για τις «Ημέρες Θάλασσας»

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού οι εκδηλώσεις δεν έγιναν όπως κάθε χρόνο τον Μάιο αλλά μετατέθηκαν για αυτόν τον μήνα. Στο επίκεντρο και φέτος η ναυτιλία, η θάλασσα και ο Πειραιάς. 

«Είναι μια γιορτή για την οποία ξεκινήσαμε το 2015 όταν αναλάβαμε δημοτική αρχή και γιορτάστηκε η ευρωπαϊκή ημέρα θάλασσας, είναι η 6η συνεχόμενη χρονιά. Προβληματιστήκαμε αρκετά για το αν πρέπει να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις τη φετινή χρονιά λόγω του covid αλλά καταλήξαμε στην άποψη ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε», είπε ο δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Η δημοτική αρχή και αυτή τη χρονιά θα έχει στο πλευρό της τους φορείς της πόλης. Καταστήματα εστίασης έχουν ετοιμάσει εκπλήξεις και προσφορές. 

«Είναι μια συνάντηση όλης της πόλης. Είναι μια συνδιοργάνωση της δημοτικής αρχής με τους φορείς της πόλης, τα επιμελητήρια, τις παραγωγικές τάξεις, τους τοπικούς συλλόγους. Θα έχουμε πολύ σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις. Νομίζω θα περάσουμε καλά».

«Κολυμπάμε για τη ζωή»

Μια ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα. Με το σύνθημα «Κολυμπάμε για τη ζωή» ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν σκυταλοδρομία κολύμβησης με σκοπό την υποστήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ. Πρεσβευτής της εκδήλωσης είναι ο ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του ομίλου ΑLTER EGO.