Αλλαγή εποχής και ενότητα στη Super League για να μην αποφασίζουν για το ποδόσφαιρο παράγοντες, όπως οι Διακοφώτης και Βακάλης, οι πρόεδροι της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και Σάμου, αντίστοιχα, και το υπόλοιπο... τιμ της «εξυγιάνσης» στο Πάρκο Γουδή, που είναι πρόεδροι ενώσεων ποδοσφαίρου. Αφού συνέχισε με τα παράπονα για την... χαλαρή αντίδραση της Λίγκας, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αφού δεν ήθελε αλλαγή της σέντρας, έδωσε σύνθημα ενότητας αλλά και αλλαγών.

«Άλλα λέγαμε εμείς, άλλα έλεγε η ΕΠΟ. Στα σημαντικά δηλαδή, στα πολύ σημαντικά, αποφασίζουν εκείνοι για το μέλλον το δικό μας και ξαναλέω, εμείς είμαστε ο αιμοδότης», ανέφερε αρχικά στο ΔΣ της Super League.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού έγινε περισσότερο κατατοπιστικός, καθώς εξήγησε: «Δηλαδή έρχεται ένας τύπος τώρα από το πουθενά, δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει στη ζωή του και αποφασίζει τι θα κάνει ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ. Δηλαδή αποφασίζει που θα πάνε τα εκατομμύρια του Αλαφούζου, που θα πάνε τα εκατομμύρια του Μαρινάκη, που θα πάνε τα εκατομμύρια του Σαββίδη; Πρέπει σε αυτό το πράγμα να αλλάξουμε εποχή. Σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη έχουν βαρύνουσα σημασία οι απόψεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κι εδώ αποφασίζουν κάποιοι ανύπαρκτοι».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Καραπαπά για τον τρόπο αντίδρασης της Λίγκας στην ΕΠΟ:

«Mέχρι τις επόμενες εκλογές να ασκήσουμε ένα μέσο πίεσης έτσι ώστε να αντιληφθούν και οι τοποτηρητές της UEFA τη δυσαρέσκεια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Λέμε ότι πετυχαίνουμε πράγματα, σωστά, πετυχαίνουμε πράγματα, τι όμως ακριβώς πετυχαίνουμε; Στα σημαντικά τι συμβαίνει; Τι συνέβη τώρα με τον τελικό του Κυπέλλου, τι έγινε με την αδειοδότηση, θυμάστε; Άλλα είπαμε εμείς -για τις ομάδες μας, για το ποια θα είναι τα κριτήρια για τις ομάδες μας- άλλα αποφάσισε η ΕΠΟ.

Τι έγινε με την αναδιάρθρωση; Άλλα λέγαμε εμείς, άλλα έλεγε η ΕΠΟ. Στα σημαντικά δηλαδή, στα πολύ σημαντικά, αποφασίζουν εκείνοι για το μέλλον το δικό μας και ξαναλέω, εμείς είμαστε ο αιμοδότης του ποδοσφαίρου καλώς ή κακώς, για κανονιστικό πλαίσιο εμείς θα μιλάμε γιατί εμείς είμαστε οι επαγγελματίες του ποδοσφαίρου και αυτοί που το αιμοδοτούν.

Nομίζω ότι καλώς γίνεται μια πρόταση για να δείξουμε μια αντίδραση στην ομοσπονδία. Να καταλάβουν και αυτοί ότι είμαστε αποφασισμένοι και είμαστε όλοι μαζί. Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα, καλό θα είναι να ξεκαθαριστεί γιατί πολλοί από εδώ από το συμβούλιο ούτε ξέρουν τι γίνεται στην εκτελεστική, ούτε ήταν εκεί. Όταν κύριε πρόεδρε ένας άνθρωπος ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκα λέει στο συμβούλιο και στην εκτελεστική επιτροπή ότι δεν έχει σημασία τι λέει η Σούπερ Λίγκα σημασία λέει έχει τι λέει η επιτροπή κυπέλλου, αυτό με συγχωρείτε αλλά δεν είναι θέση της Σούπερ Λίγκα, ούτε είναι θέση εκπροσώπου της Σούπερ Λίγκας. Αντιθέτως είναι μια θέση που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.

Και στον συνεταιρισμό και στον τρόπο που τοποθετείται και σκέφτεται και λειτουργεί προς το ποδόσφαιρο. Ούτε είναι σωστό να περιμένουμε να βγουν οι ψήφοι και μετά να πούμε εμείς «τυπικά θα πάμε με τη Σούπερ Λίγκα», τι σημαίνει αυτό; Πως τυπικά είμαι με τη Σούπερ Λιγκα; Είσαι εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκα. Πως λες ότι υπερισχύει τι λέει η επιτροπή κυπέλλου και δεν υπερισχύει αυτό που πήγες να υπερασπιστείς. Άρα μην το ωραιοποιούμε, είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει να το λήξουμε από σήμερα! Και όταν λέμε για κανονιστικά πλαίσια τώρα να σας πω κάτι; Τι κανονιστικά πλαίσια; Εδώ πέρα οι άνθρωποι θέλουν να κάνουμε πρωτάθλημα με 15 με 19 με 29 ομάδες...

Δηλαδή έρχεται ένας τύπος τώρα από το πουθενά, δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει στη ζωή του και αποφασίζει τι θα κάνει ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ. Δηλαδή αποφασίζει που θα πάνε τα εκατομμύρια του Αλαφούζου, που θα πάνε τα εκατομμύρια του Μαρινάκη, που θα πάνε τα εκατομμύρια του Σαββίδη; Πρέπει σε αυτό το πράγμα να αλλάξουμε εποχή. Σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη έχουν βαρύνουσα σημασία οι απόψεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κι εδώ αποφασίζουν κάποιοι ανύπαρκτοι».