Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε στην πλήρη ανακατασκευή ενός παλαιού λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας, το οποίο καλύπτει δρομολόγια όπου κρίνεται αναγκαίο σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Στο λεωφορείο πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ενώ βάφτηκε κόκκινο, το  διακριτό χρώμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πειραιά έχει ήδη ανανεώσει όλο τον στόλο της Δημοτικής Συγκοινωνίας με νέα  λεωφορεία σύγχρονων προδιαγραφών, με τα οποία μετακινούνται με ασφάλεια οι δημότες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι άμεσα ο στόλος της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά θα ενισχυθεί με την προμήθεια 4 επιπλέον ηλεκτρικών λεωφορείων με πόρους μέσω της  Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε).

Η Δημοτική Συγκοινωνία  Πειραιά είναι δωρεάν για τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των οχημάτων του Δήμου, ανακατασκευάστηκε πλήρως ένα ακόμη παλαιό λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες που διαμένουν στις γειτονιές του Πειραιά. Στη συνέχεια, ο κ.  Μώραλης επεσήμανε πως ο στόλος της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά ανανεώθηκε πριν ένα χρόνο με τα νέα κόκκινα λεωφορεία,  τα οποία διαθέτουν  σύγχρονες παροχές και  είναι φιλικά προς το περιβάλλον. «Άμεσα θα ενισχύσουμε τη Δημοτική μας Συγκοινωνία με 4 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, καθώς  στόχος μας είναι να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δημότες για την άμεση και ασφαλή μετακίνησή τους», ανέφερε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας κα Αλεξάνδρα-Γερασιμούλα Τουμαζάτου, σε δήλωσή της, τόνισε ότι πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά ανακατασκευασμένο λεωφορείο, το οποίο θα είναι εφεδρικό στις ήδη υπάρχουσες γραμμές. Στη συνέχεια ανέφερε: «Στόχος μας είναι να ανακατασκευάσουμε όλα τα δημοτικά λεωφορεία που είναι αξιόμαχα, έτσι ώστε να παρέχουμε ως Δημοτική Συγκοινωνία ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση στις μετακινήσεις των δημοτών. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη».