Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο θα φιλοξενηθεί τον Νοέμβριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και η πόλη του Πειραιά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της, για να υποδεχθεί το μεγαλύτερο γεγονός μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στον χώρο του αθλητισμού με αναπηρία.

Ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, Χρήστος Καλούδης, επισκέφθηκε τον πρώτο πολίτη του Πειραιά και συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους θα συμβάλει ο δήμος στο όλο εγχείρημα. Τόσο ο κ. Μώραλης, όσο κι ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., Ιωσήφ Βουράκης, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το γεγονός ότι ο Πειραιάς θα γίνει το κέντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ με αμαξίδιο, στο διάστημα 17-22 Νοεμβρίου 2020.

Η συμβολή της δημοτικής αρχής, αλλά και της πόλης συνολικά, θα είναι σημαντική και πολυεπίπεδη, προκειμένου η διοργάνωση να είναι άρτια και η φιλοξενία ανάλογη της αξίας του γεγονότος, αλλά και της προσοχής που δίνει ο Πειραιάς στους ανθρώπους με αναπηρία. Παράλληλα, συζητήθηκαν μια σειρά από δράσεις, που από κοινού θα πραγματοποιηθούν, ανεξάρτητα από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο.