«Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε το ΣΕΦ και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός και τους τετράποδους φίλους μας» δήλωσε στα 90,1 και στην εκπομπή «Κακά κορίτσια» με τις Μαρία Λεμονιά και Έλενα Καραμίχαλου, η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), Χριστίνα Τσιλιγκίρη, με αφορμή την εναρκτήρια εκδήλωση του πάρκου κοινωνικοποίησης και άθλησης σκύλων στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ.

«Θα τα καλωσορίσουμε σήμερα το απόγευμα μετά τις 7 η μώρα σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση για να μάθει ο κόσμος ότι έχουμε και πάρκο για να αθληθούν και να κοινωνικοποιηθούν και οι μικροί μας φίλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το πάρκο ολοκληρώθηκε από τη δική μας διοίκηση, είχε ξεκινήσει από πέρυσι από την προηγούμενη διοίκηση και χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες τελικές παρεμβατικές κινήσεις και κάποια παιχνιδάκια τα οποία υπάρχουνε μέσα. Υπάρχουν δύο διαφορετικά πάρκα για μικρά και για μεγάλα σκυλάκια για να είναι διαχωρισμένα. Μέσα σε αυτό το χώρο θα μπορούν τα σκυλάκια να αθλούνται διότι υπάρχουν ειδικές ράμπες, τούνελ να παίζουμε», σημείωσε η ίδια.

«Σήμερα το απόγευμα έχουμε φωνάξει τη φιλοζωική Πειραιά , ο δήμος Πειραιά ο οποίος θα είναι σήμερα μαζί μας και από όσο γνωρίζω θα είναι και ο δήμαρχός μας και θα κατέβουμε όλοι μαζί με τα σκυλάκια μας να γνωρίζουμε το χώρο αυτό. Έχουμε φροντίσει για τα παιδάκια να έχουμε ανιματέρ, έχουμε φροντίσει να έχουμε μασκότ τον Σκούμπι Ντου και λοιπούς άλλους οι οποίοι θα προσφέρουν χαρά στα μικρά παιδιά αλλά και θα ενημερώνουν και για διάφορες άλλες δράσεις της Φιλοζωικής Πειραιά για το τι πρέπει να κάνουμε για τα κουταβάκια, για τα αδέσποτα, για τον εμβολιασμό. Ότι μπορεί άμα θέλει μια οικογένεια να υιοθετήσει ένα σκυλάκι και άλλα πολύ όμορφα πραγματάκια», δήλωσε η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

«Αυτά τα πάρκα εκτός από το ότι εμείς που έχουμε τα σκυλάκια μας δίνουν τη δυνατότητα να τους δώσουμε χαρά αλλά εκτός από αυτό δίνει τη δυνατότητα όταν ένα σκυλί από μικρό έρχεται σε επαφή με άλλα σκυλάκια να κοινωνικοποιηθεί. Να μην είναι πλέον επιθετικό, να δέχεται από μικρή ηλικία τα άλλα σκυλιά», διευκρίνισε η κ. Τσιλιγκίρη.

«Είναι μια εκδήλωση γνωριμίας ουσιαστικά είναι για να μάθει η τοπική κοινωνία του Πειραιά και η ευρύτερη περιοχή ότι υπάρχει αυτό το πάρκο. Δεν κάνουμε εγκαίνια γιατί ο κόσμος ούτως ή άλλως ερχότανε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει καμία συμμετοχή, είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα για να διασκεδάσουμε. Σας περιμένουμε όλους μετά τις 7 το απόγευμα», επισήμανε η ίδια.