Συνεχίζεται η διαδικτυακή έρευνα που διεξάγει o Δήμος Πειραιά για τις μετακινήσεις των κατοίκων της πόλης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί  στις 31 Ιουλίου 2020.

Σημειώνεται, ότι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), το οποίο εκπονεί ο Δήμος Πειραιά είναι ένα στρατηγικό σχέδιο, το οποίο θα οργανώσει το πλαίσιο ανάπτυξης των απαραίτητων και επιθυμητών παρεμβάσεων για τη μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική πρότυπων ευρωπαϊκών πόλεων. Στόχος είναι η μειωμένη εξάρτηση από το ΙΧ αυτοκίνητο και  η ενθάρρυνση των ήπιων μορφών μετακίνησης και της δημόσιας συγκοινωνίας.   

Οι συμμετοχικές διαδικασίες είναι απαραίτητη προϋπόθεση της εκπόνησης ενός Σ.Β.Α.Κ., κατά τις οποίες οι πολίτες και σημαντικοί φορείς της πόλης, εκφράζουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την αστική κινητικότητα.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαβούλευση για το Σ.Β.Α.Κ.,   μέσω 8 τηλεδιασκέψεων, με 55 φορείς της πόλης.

Μέσα από τη συγκεκριμένη  έρευνα του Δήμου Πειραιά οι απαντήσεις των πολιτών θα παίξουν σημαντικό ρόλο και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και για τη διαμόρφωση στρατηγικών και πολιτικών για τον μελλοντικό κυκλοφοριακό σχεδιασμό στην πόλη του Πειραιά.

Για συμμετοχή  στην έρευνα στο ακόλουθο link:

https://bit.ly/2WGB4BQ

Όλα τα νεότερα σχετικά με την πρόοδο σύνταξης του Σ.Β.Α.Κ. Πειραιά θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό:

https://svak-piraeus.com/