Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τομέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε Πόρο, Τροιζηνία και Ύδρα, καταγγέλλει με επιστολή της προς τη διοίκηση της 2ης Υ.Π.Ε., το Υπουργείο Υγείας, τους βουλευτές, την Περιφέρεια Αττικής και τους δημάρχους της περιοχής, η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Το.Π.Φ.Υ. Τροιζηνίας - Πόρου - Ύδρας, κα. Μαρία Μέλλου. 

Η επιστολή της κας. Μέλλου εκφράζει την αγωνία και την απόγνωση της τοπικής κοινωνίας, που όλα αυτά τα χρόνια εμπαίζεται από τους αρμόδιους φορείς, πάνω σε σοβαρά θέματα που αφορούν τον κρίσιμο τομέα της Πρωτοβάθμιας Υγείας. 
Ιδιαιτέρως τους τελευταίους μήνες, που ο τομέας της Υγείας βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα λόγω της πανδημίας, η πολυπόθητη ενίσχυση των δομών Υγείας στην Τροιζηνία, τον Πόρο και την Ύδρα παραμένει στα κενά λόγια, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα ευχολόγια, παρά τα καμπανάκια που κρούουν  κατ' επανάληψη οι τοπικές Αρχές και Φορείς, είτε προφορικά, είτε εγγράφως. 

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της η κα. Μέλλου καταγγέλλει "Άλυτα, χρόνια προβλήματα, στασιμότητα, αδράνεια και ουσιαστικά απροθυμία επίλυσης όλων αυτών που συνθέτουν ένα τοπίο παρακμής και ταλανίζουν,  επί σειρά ετών, πρωτίστως το Κέντρο Υγείας Γαλατά, που είναι η βασική δομή, τα Πολυδύναμα Ιατρεία Πόρου και Ύδρας, καθώς και τα Περιφερειακά Ιατρεία". 

"Συναντήσεις, άπειρες τηλεφωνικές επικοινωνίες, προφορικές δεσμεύσεις, υποσχέσεις, έγγραφα από πλευράς Διοικούσας, αλλά το αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ!" αναφέρει η κα. Μέλλου και συνεχίζει "Τα προβλήματα παραμένουν, διογκώνονται, προστίθενται κι άλλα, κι εμείς απλά μπαλώνουμε καταστάσεις. Όλα αυτά μέχρι να χαθεί άδικα μια ανθρώπινη ζωή, ή έως ότου αποφασίσουν, οι ταλαίπωροι πολίτες, να διαμαρτυρηθούν, για την πλημμελή εξυπηρέτηση τους. Τότε λοιπόν, θα κληθούμε να απολογηθούμε και το πιθανότερο είναι να προσπαθήσουμε να μεταθέσουμε σε άλλου τις ευθύνες που μας αναλογούν. Άλλωστε αυτό δεν γίνεται συνήθως;" διερωτάται η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Τροιζηνίας - Πόρου - Ύδρας, ενώ στη συνέχεια της επιστολής της, παραθέτει ένα προς ένα, επιγραμματικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής. 

Αναλυτικότερα στην επιστολή της η κα. Μαρία Μέλλου αναφέρει με πλήρη τεκμηρίωση τα ακόλουθα σοβαρά προβλήματα:

* Έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Γαλατά.

* Βασικά κτιριακά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Γαλατά. 

*Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας Υγείας της περιοχής (Κέντρο Υγείας Γαλατά, Πολυδύναμα Ιατρεία Πόρου και Ύδρας, Περιφερειακά Ιατρεία Τροιζηνίας - Μεθάνων και Αγροτικά Ιατρεία). Να σημειώσουμε πως για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, έχει αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή στον Υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια από τις 7 Απριλίου 2020. 

* Ιατρικός εξοπλισμός παλιός με σημαντικές ελλείψεις. 

Διαβάστε αναλυτικά την Επιστολή της Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Το.Π.Φ.Υ. Τροιζηνίας - Πόρου - Ύδρας, Μαρίας Μέλλου. 

 

πηγή: saronicmagazine.gr