Ο επενδυτικός τομέας και οι μεγάλες προοπτικές που έχουν αναφανεί πλέον στη χώρα μας, αποκτούν με σταθερά βήματα «σάρκα και οστά».

Μεγάλες εταιρείες αλλά και ισχυρά εταιρικά σχήματα επιλέγουν διάφορες περιοχές της Ελλάδας για σύγχρονες επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες και με ό,τι πολυεπίπεδα θετικό αυτό συνεπάγεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα Κύθηρα.


Μια ξενοδοχειακή εταιρεία, μια κατασκευαστική εταιρεία Ελληνικών συμφερόντων και μια επενδυτική εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων - με υψηλή εμπειρία και πολύχρονη παρουσία η κάθε μια στον χώρο της, αλλάζουν τα δεδομένα του νησιού των Κυθήρων στον τομέα του τουρισμού, της διασκέδασης και του αθλητισμού, αναβαθμίζοντάς το σε τουριστικό προορισμό παγκοσμίου επιπέδου.

Η ένωση αυτών των τριών δυνάμεων δημιουργεί την προϋπόθεση της μεγαλύτερης επένδυσης, που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στα Κύθηρα, δίνοντας πνοή στην τοπική οικονομία και δημιουργώντας πλειάδα θέσεων εργασίας, σε μία πραγματικά κρίσιμη στιγμή της Ελληνικής οικονομίας.

Υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου και εξαιρετικού σχεδίου, είναι ο CEO της εταιρείας, Αντώνιος Μαυρομμάτης, απόφοιτος του «ΙΗΤΤΙ institute of Switzerland for hotel and tourism management associate», κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στους τομείς «food culture και food and and nutritious» και με τεράστια εμπειρία στον χώρο, καταθέτοντας μας τα τεκμηριωμένα και ολοκληρωμένα σχέδια ανάπτυξης και επενδύσεων.

Αιχμή του δόρατος σε όλη αυτή την επένδυση θα αποτελέσει η δημιουργία ενός ιδιαίτερου ξενοδοχείου ¨5 αστέρων¨ στην περιοχή του Καλάμου, στην θέση «Σκίαφος» και σε συνολική έκταση 31.000 τμ. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 188 κλίνες, εμπορικό κέντρο, πισίνες, αίθουσες εκδηλώσεων, εστιατόρια, θέατρο, αθλητικούς χώρος άνω των 13.000 τμ, όπως επίσης και οχτώ ισόγεια ανεξάρτητα καταλύματα υπερπολυτελείας.

Η εταιρική ένωση, έχοντας ήδη ξεκινήσει, έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής πέντε εκατομμύρια (5.000.000) ευρώ σε αγορές ακινήτων και εκτάσεων και ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ σε αγορές τεχνολογικού εξοπλισμού, δείχνοντας τη δυναμική της αλλά και την προσήλωση της στην υλοποίηση του έργου.

Οι προθέσεις της είναι η σφαιρική επένδυση στο νησί των Κυθήρων, δίνοντας στο πελατολόγιο που ήδη διαθέτει ή θα διαχειριστεί, ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, προσιτές σε όλα τα οικονομικά επίπεδα.

Με αυτό τον γνώμονα, έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση σύγχρονου αθλητικού κέντρου, της τάξεως των 2750 τμ, στο Λειβάδι των Κυθήρων, το οποίο επιπλέον θα διαθέτει εστιατόριο και cafe.

Βάση του τελικού σκοπού και με την ολοκλήρωση ήδη των περισσοτέρων σχεδίων, θα ακολουθήσουν, όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Μαυρομμάτης Αντώνιος, η κατασκευή δύο πολυτελών κατοικιών 600 τμ στο Καψάλι, η αποκατάσταση παλαιού κτίσματος 160 τμ στην θέση «Μαυρουλιάτικα» - το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως εκθεσιακό κέντρο μελιού και ελαιόλαδου, η αποκατάσταση κτίσματος του 18ου αιώνα στον Κάλαμο, η δενδροφύτευση άνω των 1.200 ελαιόδεντρων στον Κάλαμο στην θέση «Σκίαφος» - με την ταυτόχρονη κατασκευή εταιρικού κτίσματος 400 τμ, η αποκατάσταση κτίσματος του 18ου αιώνα συνολικού εμβαδού 200 τμ στον Μυλοπόταμο και η κατασκευή ξενοδοχείου ¨3 αστέρων¨ στην θέση «Μαυρουλιάτικα» στο Λειβάδι, σε έκταση 4407 τμ και συνολικού εμβαδού 1588 τμ.

Είναι πασιφανές, το ποσό εντυπωσιακή και ουσιαστική είναι η όλη αυτή επένδυση αλλά και το πόσο σημαντική είναι για την τοπική κοινωνία των Κυθήρων.

Ευχή όλων είναι, να υπάρξουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδος τέτοιες μεγάλες επιχειρηματικές κινήσεις, οι οποίες δημιουργούν υπόβαθρο, ανάπτυξη και αναδεικνύουν διεθνώς την ομορφιά της χώρας μας, προσφέροντας παράλληλα και τα μέγιστα στον τόπο τους.

πηγή: moneypress.gr