Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει τις παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Πειραιωτών.

Συνεργεία από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου ξεκίνησαν και θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες, εργασίες ανανέωσης του πρασίνου και εξωραϊσμού στην πλατεία Πηγάδας στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα.

Στην έναρξη της δράσης αυτής βρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, καθώς και  η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν εγκατάσταση νέας καλαίσθητης περίφραξης κατασκευασμένη από τα συνεργεία του Δήμου, τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, συντήρηση στα παγκάκια και τοποθέτηση νέων, βελτίωση του αυτόματου συστήματος ποτίσματος, κλαδέματα, καθαρισμό και πλύσιμο της πλατείας κ.α.

Στόχος είναι να αλλάξει σημαντικά η εικόνα  της πλατείας, έτσι ώστε  να  μπορούν να περνούν οι δημότες ευχάριστες στιγμές σε ένα όμορφο περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος προχώρησε σε εργασίες για την αναβάθμιση της πλατείας Πηγάδας, καθώς υπήρχαν μεγάλες φθορές στον περιβάλλοντα χώρο, επισημαίνοντας: «Παρεμβαίνουμε σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς οι φθορές είναι πολλές. Αυτή είναι η καθημερινότητά μας. Δυστυχώς οι παρεμβάσεις αυτές δεν διαρκούν πολύ, αφού ορισμένοι δεν σέβονται τη δημόσια περιουσία. Για τον λόγο αυτόν, καλώ τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί, να καταγγέλλουν βανδαλισμούς και να σέβονται τους κοινόχρηστους χώρους. Κατανοώ ότι οι δημότες περιμένουν από τον Δήμο να διατηρεί την πόλη καθαρή, αλλά για να παραμείνει καθαρός ο Πειραιάς, πρέπει όλοι να συνεργαστούμε. Πιστεύω πως κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση και έχουμε βελτιωθεί στα έργα καθημερινότητας, σε σχέση με την πρώτη μας θητεία. Τον τελευταίο καιρό έχουμε αυξήσει κατά πολύ τις δράσεις μας, αλλάζοντας προς το καλύτερο την εικόνα στις γειτονιές της πόλης μας. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, προμηθευόμαστε νέα μηχανήματα και προσπαθούμε να προσλάβουμε προσωπικό, καθώς η υπηρεσία Πρασίνου δεν διαθέτει παραπάνω από 35 εργαζόμενους. Με δεδομένο το ελάχιστο έμψυχο δυναμικό κάνουμε ό,τι  μπορούμε, για να είναι η πόλη μας πιο καθαρή, πιο όμορφη και πιο λειτουργική».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι από την υπηρεσία πρασίνου συνεχίζουν τις παρεμβάσεις στις πλατείες και στα πάρκα της πόλης. Επεσήμανε ότι στην πλατεία Πηγάδας υλοποιούνται εκτεταμένες εργασίες εξωραϊσμού, ώστε ο κάθε δημότης να μπορεί να την επισκέπτεται τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και όλο τον χρόνο, να ξεκουράζεται και να περνάει ευχάριστα.

 

Video με δηλώσεις: