Ο Δήμος Πειραιά εκπονεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο θα οργανώσει το πλαίσιο ανάπτυξης των απαραίτητων και επιθυμητών παρεμβάσεων για τη μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική πρότυπων ευρωπαϊκών πόλεων.

Αναδεικνύονται, με αυτόν τον τρόπο, δύο κύριες αρχές σχεδιασμού: α) η μειωμένη εξάρτηση από το ΙΧ αυτοκίνητο και β) η ενθάρρυνση των ήπιων μορφών μετακίνησης και της δημόσιας συγκοινωνίας.   

Οι συμμετοχικές διαδικασίες είναι χαρακτηριστικό μέρος της εκπόνησης ενός Σ.Β.Α.Κ., κατά τις οποίες οι πολίτες και σημαντικοί φορείς της πόλης, εκφράζουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την αστική κινητικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο,  o Δήμος Πειραιά διεξάγει διαδικτυακή έρευνα που θα διεξαχθεί κατά τον μήνα Ιούλιο 2020 (01/07 έως 31/07).

Οι απαντήσεις των πολιτών είναι σημαντικές και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και τη διαμόρφωση στρατηγικών και πολιτικών για τον μελλοντικό κυκλοφοριακό σχεδιασμό στην πόλη του Πειραιά.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Καλούμε τους πολίτες να λάβουν μέρος στη διαδικτυακή έρευνα για την μετακίνηση στον Πειραιά, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Οι απαντήσεις τους θα συμβάλλουν καθοριστικά ως προς τις κυκλοφοριακές αλλαγές και τις παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει ο Πειραιάς πιο βιώσιμος και πιο προσβάσιμος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».


Το ερωτηματολόγιο της έρευνας είναι εδώ…