Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εγγραφές παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών, στα 5 νεοσύστατα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Πειραιά.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Πειραιά θα λειτουργήσουν με τη νέα σχολική χρονιά σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη». Η συμμετοχή των παιδιών θα είναι δωρεάν, με την εξασφάλιση voucher μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2020-2021».

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στα Κέντρα  Δημιουργικής Απασχόλησης, θα πρέπει αρχικά να αποστείλουν έως τις 25 Ιουνίου 2020, αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς και το έντυπο με τις ενδεικτικές δραστηριότητες για τις οποίες ενδιαφέρονται, στο email: [email protected] ή να τα καταθέσουν αυτοπροσώπως στο Δημαρχείο Πειραιά (Δραγάτση 12, γραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κυρίας A. Αλιγιζάκη, 1ος όροφος).

Θα ακολουθήσει η πρόσκληση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. για συμμετοχή στο πρόγραμμα, για το οποίο θα πρέπει οι γονείς να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση και να υποβάλουν φάκελο με τα δικαιολογητικά.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Πειραιά θα λειτουργήσουν σε σχολεία των 5 Δημοτικών Κοινοτήτων ως εξής:

1ο Κ.Δ.Α.Π. 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης (Καρπάθου 126)

2ο Κ.Δ.Α.Π. 28ο Δημοτικό Σχολείο (Σανταρόζα 4 και Διαμαντή 2)

3ο Κ.Δ.Α.Π. Γυμνάσιο του Νέου Φαλήρου (Δαβάκη Πίνδου)

4ο Κ.Δ.Α.Π. Γυμνάσιο Καμινίων (Δωδεκανήσου 28-30)

5ο Κ.Δ.Α.Π 1ο Δημοτικό Σχολείο (Παλαμηδίου  28-34 και Χαϊδαρίου)

Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθώς και το έντυπο με τις δραστηριότητες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά και στον σύνδεσμο: https://bit.ly/2BaJBVJ

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 2526000 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 12:30 -20:30).