Με κράνος και πάνω σε μηχανή εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο Λιμάνι του Πειραιά η πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Φώφη Γεννηματά.

Η κα Γεννηματά πραγματοποίησε επίσκεψη στο λιμάνι, προκειμένου να δει από κοντά στην κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Με κράνος και μηχανή η Φώφη Γεννηματά στον Πειραιά - Κεντρική Εικόνα

Επέλεξε ωστόσο να μετακινηθεί με μηχανή κάτι που δεν συνηθίζει η ίδια, αλλά ωστόσο εισέπραξε θετικά σχόλια από τους περαστικούς και για την επιλογή της, αλλά και για την χρήση του κράνους.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία η κα Γεννηματά έφθασε στην πύλη Ε2, με μηχανή και φορώντας το κράνος της.

"Είμαστε εδώ σε συνθήκες που πραγματικά δεν θυμίζουν Ευρώπη, που είναι ντροπή για την Ελλάδα, είναι ντροπή για την χώρα μας. Μεταφέρουν το πρόβλημα από τη μια περιοχή στην άλλη. Φτιάχνουν στρατόπεδα γκέτο, πόλη μέσα στην πόλη, αδύναμοι να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών αλλά και των προσφύγων.

Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, να διαχωρίσουν  επιτέλους  τους πρόσφυγες από τους παράτυπους μετανάστες, αυτό έπρεπε να έχει γίνει χθες. Να υπάρξει πρόσβαση στις υπηρεσίες ασύλου, να υπάρξει διασπορά των προσφύγων για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα τους. Να μπορούν τα παιδιά που μένουν εδώ, όσο μένουν εδώ, να πηγαίνουν σχολείο.

Και βεβαίως θα πρέπει να κλείσουν οι οικονομικές πληγές που έχουν δημιουργηθεί κυρίως στα νησιά αλλά και στον Πειραιά και στην Ειδομένη.

Από όλα αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Χωρίς σχέδιο προχωρά και χωρίς κανένα συντονισμό. Και η Ευρώπη κρύβεται πίσω από την ανικανότητα και την ανεπάρκεια αυτής της Κυβέρνησης. Η χώρα μας μετατρέπεται από ευρωπαϊκή χώρα σε μια χώρα του τρίτου κόσμου και η ευθύνη δεν αφορά έναν Υπουργό αφορά το σύνολο της Κυβέρνησης και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό", δήλωσε.