Στην  κατεδάφιση ενός εγκαταλελειμμένου ακινήτου στην Παλαιά Κοκκινιά προχώρησε  ο Δήμος  Πειραιά μετά από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, παραβατικότητας και όχλησης των κατοίκων της περιοχής.

Σημειώνεται, πως ο  Δήμος Πειραιά καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να κατεδαφίζονται όσα κτήρια είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, σημείωσε ότι τα παλιά εγκαταλελειμμένα ακίνητα ιδιωτών, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς.

Υπογράμμισε, ότι όταν γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια και υπάρχει συνεννόηση και διάθεση από την πλευρά του ιδιοκτήτη, η Δημοτική Αρχή παρεμβαίνει άμεσα, προκειμένου να μην υπάρχουν στην πόλη μας χώροι που αποτελούν εστίες μόλυνσης και παραβατικότητας.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι  πρόκειται για το τέταρτο ακίνητο που κατεδαφίζεται  τα τελευταία χρόνια στην Παλαιά Κοκκινιά, λέγοντας πως οι κάτοικοι της περιοχής επιθυμούν τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Κλείνοντας, σημείωσε  πως ο Δήμος  παρά τις δύσκολες διαδικασίες,  επιθυμεί να προχωρήσει και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες σε εγκαταλελειμμένα ακίνητα ιδιωτών.