Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με ανάρτησή του, αναφέρθηκε στις εκλογές του 2019, όταν ο Πειραϊκός λαός ανανέωσε την εμπιστοσύνη του προς τον "Πειραιά Νικητή".

 

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του Γιάννη Μώραλη:

"Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις εκλογές του 2019, στις οποίες οι Πειραιώτες, μας εμπιστεύτηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά, για τη δουλειά μας, τη συνέπειά μας και όσα έγιναν ή δρομολογήθηκαν τα 5 πρώτα χρόνια.

Σε μια δύσκολη περίοδο για την πόλη και τη χώρα, εμείς υποσχεθήκαμε να αλλάξουμε τον Πειραιά. Και το κάνουμε μέρα με την ημέρα, βήμα - βήμα, παρά τις δυσκολίες, παρά τα εμπόδια. Καταφέραμε για την πόλη μας πράγματα φαινομενικά αδύνατα. Ποιος θα φανταζόταν ότι ο Πύργος του Πειραιά, που για περισσότερα από 45 χρόνια παρέμενε αναξιοποίητος, αποκτά επιτέλους ζωή; Ποιος θα φανταζόταν ότι ο Άγιος Διονύσιος, μια μεγάλη και για χρόνια υποβαθμισμένη περιοχή δίπλα στο λιμάνι μας, μετατρέπεται σε μια μοντέρνα γειτονιά, με σύγχρονα γραφεία και επιχειρήσεις, ένα κύτταρο καινοτομίας και πολιτισμού; Ποιος θα φανταζόταν ότι σε μερικούς μήνες στο Μικρολίμανο, θα μπορούμε να περπατάμε δίπλα στη θάλασσα, σε ένα όμορφο περιβάλλον με ελάχιστα αυτοκίνητα, όπου οι επιχειρήσεις, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα συνυπάρχουν αρμονικά; Είμαστε υπερήφανοι για αυτά τα εμβληματικά έργα στην πόλη μας που γράφουν ιστορία.
Δεσμευτήκαμε να συνεχίσουμε το έργο μας, για να γίνει σε λίγα χρόνια ο Πειραιάς μας, η πόλη που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας. Μια πόλη όμορφη, «έξυπνη» και λειτουργική, μια πόλη εξωστρέφειας που προωθεί την ανάπτυξη, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Καθημερινά και παρά τις σημαντικές δυσκολίες, παρεμβαίνουμε σε όσα περισσότερα σημεία μπορούμε, στο κέντρο και τις γειτονιές μας, για να γίνει η ζωή στην πόλη μας καλύτερη. Για να είναι ο Πειραιάς πιο καθαρός και πιο περιποιημένος. Για να φτιάξουμε όσους περισσότερους δρόμους και πεζοδρόμια μπορούμε. Για να έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά μας να παίζουν σε ασφαλείς παιδικές χαρές και να αθλούνται σε σύγχρονα γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις.


Στην αρχή αυτής της δεύτερης θητείας μας κληθήκαμε όλοι να αντιμετωπίσουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με την πανδημία του κορωνοϊού. Σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, ανταποκριθήκαμε αποτελεσματικά. Ο Πειραιάς σε αυτή την υγειονομική κρίση στάθηκε και στέκεται δυνατός, δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς.


Ήταν μια χρονιά γεμάτη και δύσκολη, στην οποία όμως πορευτήκαμε με βάση την εμπειρία, αλλά και τη συστηματική δουλειά που είχαμε κάνει το προηγούμενα χρόνια. Έχουμε κάνει αρκετά και πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό για να κάνουμε το όραμά μας πράξη. Αυτό που ξεκινήσαμε το 2014. Να αλλάξουμε τον Πειραιά προς το καλύτερο. Και είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερα για την πόλη μας και τους ανθρώπους της.
#Πειραιάς #Πειραιάς_η_πόλη_μας"