Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ένταξη στον 3ο κύκλο του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab».

Ο Δήμος Πειραιά είναι ο πρώτος και μοναδικός Δήμος που διαθέτει κέντρο προώθησης και υποστήριξης της επιχειρηματικής καινοτομίας, αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Η διαφορά αυτού του κύκλου είναι ότι όλες οι υπηρεσίες παρέχονται πλέον μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την προστασία της υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η ψηφιακή διεξαγωγή των προγραμμάτων επιτρέπει την ασφαλή παρακολούθηση των συμμετεχόντων, διατηρώντας την ποιότητα των υπηρεσιών του Κέντρου που δύναται να προσφερθούν online.

Ο 3ος κύκλος του Blue Lab περιλαμβάνει: 

1. Πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών, το οποίο περιλαμβάνει  δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης μέσω σεμιναρίων, mentoring και coaching, καθώς και μια σειρά ενεργειών δικτύωσης.

2. Πρόγραμμα ανάπτυξης τεχνολογικών δεξιοτήτων, το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν σεμινάρια τρισδιάστατης σχεδίασης, καθώς και  ψηφιακής τεχνολογίας  και αυτοματισμών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πειραιά αξιοποιώντας πλήρως την προηγμένη τεχνολογία που διαθέτει στο Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», δημιουργεί με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης από μηδενική βάση ασπίδες προστασίας προσώπου (μάσκες), τις οποίες προσφέρει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων και ιατρικών συλλόγων, στηρίζοντας το έργο τους  για την αντιμετώπιση της  πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για μια εξαιρετικά καινοτόμα ενέργεια, η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας από Δήμο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» πρωτοπορεί από το ξεκίνημά του, επισημαίνοντας πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό που όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, ενδιαφέρονται για τις νέες τεχνολογίες και επιθυμούν να αναπτύξουν τις καινοτόμες ιδέες τους. Ο κ. Μώραλης, αναφέρθηκε στη συνέχεια στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου να δημιουργήσει ασπίδες προστασίας προσώπου στο «Blue Lab», λέγοντας ότι είναι υπερήφανος που ο Δήμος Πειραιά συμβάλλει με αυτή την καινοτόμα ενέργεια,  στο δύσκολο έργο όλων όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νέους ανθρώπους, που θέλουν να  κάνουν πράξη τις επιχειρηματικές τους ιδέες στο πεδίο της γαλάζιας επιχειρηματικότητας».

Αιτήσεις συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα του Κέντρου στο www.bluelab.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα ή τα προγράμματα  που τους ενδιαφέρουν. Στο site του Blue Lab οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως και να υποβάλουν την αίτησή τους.

Η περίοδος υποβολής  των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου 2020.

Σημειώνεται ότι για τις υπηρεσίες που απαιτούν τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, όπως το δημοφιλές σεμινάριο τρισδιάστατης εκτύπωσης, ο προγραμματισμός δεν είναι ακόμα γνωστός, δεδομένου ότι εξαρτάται κυρίως από την άρση απαγορεύσεων και περιορισμών που έχουν τεθεί από την πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID -19.

Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, εκφράζοντας την επιθυμία τους να λάβουν μέρος στο σεμινάριο, όταν αυτό δρομολογηθεί.

Για το «Blue Lab»

 Το «γαλάζιο εργαστήριο» του Δήμου Πειραιά παρέχει μια διευρυμένη γκάμα δωρεάν υπηρεσιών και προγραμμάτων, που απευθύνονται σε νέους όλων των ηλικιών, οι οποίοι επιθυμούν να υποστηριχτούν συνολικά για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, να γνωρίσουν, να εκπαιδευτούν και να πειραματιστούν πάνω σε κύριες τεχνολογίες ευρείας εφαρμογής, όπως αυτές του 3D printing και των μικροηλεκτρονικών συστημάτων, καθώς και να μάθουν για τις σύγχρονες τάσεις της γαλάζιας ανάπτυξης, όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα.