Ο Δήμος Πειραιά προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος «Εστία και Εργασία ΙΙ», το οποίο έχει ως στόχο την υποστήριξη αστέγων, παρέχοντάς τους μια σειρά κοινωνικών υπηρεσιών.

Μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, τουλάχιστον 32 ωφελούμενοι, που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι, διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα ή φιλοξενούνται σε ξενώνες αστέγων θα υποστηριχθούν για να βρουν αυτόνομη στέγη, αλλά και για να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, παροχές κοινωνικής φροντίδας και υπηρεσίες συμβουλευτικής για την εργασιακή επανένταξη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Με το πρόγραμμα Εστία και Εργασία, στόχος μας είναι να στηρίξουμε και να βρεθούμε κοντά σε μια κατηγορία συμπολιτών μας, που πραγματικά έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη, τους άστεγους, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε για κάποιους από αυτούς αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά  και τη δυνατότητα, όπου είναι εφικτό, να βρουν εργασία και να επανενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Πρόκειται για ακόμα ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, το οποίο αξιοποιούμε για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, έτσι ώστε να είμαστε δίπλα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και χρειάζονται τη στήριξή μας».

Ο Πρόεδρος της  ΚΟ.Δ.Ε.Π.  Γιάννης  Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά  και η  Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά προχωρούν  σε μια ακόμη  σημαντική κοινωνική δράση,  ειδικά στοχευμένη στην ευάλωτη ομάδα των αστέγων, προσφέροντάς τους ασφαλή κατοικία, συμβουλευτική υποστήριξη, καθώς και εργασιακή ένταξη σε τουλάχιστον 20% των συμμετεχόντων στο έργο. Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. ενισχύει το πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης στον Πειραιά, υποστηρίζοντας και ενδυναμώνοντας την ευπαθή ομάδα των ατόμων επαπειλούμενης διαβίωσης».

Σχετικά με το πρόγραμμα

Το Σχέδιο «Εστία & Εργασία ΙΙ» έχει διάρκεια 18 μηνών και υλοποιείται σύμφωνα με του όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», με κωδικό Σχεδίου ΣΕ-15, στο πλαίσιο των Δράσεων Στέγασης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και με Αρχή Διαχείρισης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.). Δικαιούχος είναι ο Δήμος του Πειραιά και Φορέας Διαχείρισης η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.