Την πεποίθηση ότι θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά σε άλλους χώρους, εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας στην ΕΡΤ1, σημειώνοντας "δεν εφησυχάζουμε, όλα εξαρτώνται από την αντιμετώπιση σύνθετων ζητημάτων που έχουμε μπροστά μας".

Ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι είναι ήδη έτοιμες οι εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα και η νέα πτέρυγα στη Μαλακάσα, αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας.

Επεσήμανε δε ότι η αγωνία των περισσότερων προσφύγων είναι να βρίσκονται κοντά στις υπηρεσίες, παρόλα αυτά σιγά - σιγά πείθονται να μετεγκατασταθούν και σε άλλους χώρους.

Παράλληλα τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι κρατούμενοι και πως όλοι οι εμπλεκόμενοι - φορείς και Υπουργεία - ασκούν πίεση πειθούς ώστε να γίνει άμεσα η μεταφορά τους σε άλλους χώρους.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι ένα δυναμικό πεδίο και πως το ζητούμενο είναι η κατάλληλη εξασφάλιση της δυναμικής που θα δρομολογήσει γρήγορες εξελίξεις.

Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι ανάγκη να σταθεί όρθια η χώρα και πως η Κυβέρνηση θα διεκδικήσει αυτά που πρέπει προς όφελος του ελληνικού λαού. "Τηρούμε κανόνες και υποσχέσεις, αν η αρχιτεκτονική των μέτρων είναι αυτής ή της άλλης κατεύθυνσης θα το αντιμετωπίσουμε", ανέφερε ο κ. Δρίτσας.