Τη κίνηση του Γιάννη Βαρουφάκη να μεταβεί στην εξοχική του κατοικία στην Αίγινα, παρά την σχετικά απαγόρευση που υπάρχει, αλλά και την άρνησή του να επιδείξει στον έλεγχο που του έγινε τα σχετικά παραστατικά, σχολίασε ο Γιάννης Μελάς.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Πειραιά, τόνισε ότι η συμπεριφορά του κ. Βαρουφάκη «προκαλεί θλίψη σε όλους», καθώς «συμπεριφέρεται απρεπώς και ανεύθυνα αντί να δίνει το παράδειγμα».

Σύμφωνα με τον κ. Μελά, «σε μια περίοδο, που όλοι στο εξωτερικό και το εσωτερικό λένε, πόσο καλά διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την κρίση του κορωνοϊού, τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να ελεγχθούν».

Παράλληλα, σχετικά με την ελευθερία μετακίνησης που έχουν οι πολιτικοί αυτό το διάστημα, ο γαλάζιος βουλευτής εξήγησε πώς «έχουν ελευθερία μόνο για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Όχι για να πάνε στα εξοχικά τους».

Επιπλέον, ο κ. Μελάς ζήτησε από τον κ. Βαρουφάκη να εξηγήσει δημόσια «τόσο σε όλους τους Έλληνες όσο και στους ψηφοφόρους του γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι. Οι πολιτικοί και όσοι έχουν δημόσιο λόγο πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα».

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου» επισήμανε ο βουλευτής, λέγοντας ότι «κανείς σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη δημόσια υγεία δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το ‘’ξέρεις ποιος είμαι εγώ’’»