Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, παρουσιάζουν το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, το μεγαλύτερο κιθαριστικό γεγονός που έχει φιλοξενήσει ποτέ η πόλη.
 
Για τρεις μέρες η Δημοτική Πινακοθήκη και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα κατακλυστούν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της κλασσικής κιθάρας στην Ελλάδα και τις εκρηκτικές τους μελωδίες.
 
Το φεστιβάλ θα ανοίξουν οι Αδελφοί Τζαβάρα στις 25 Απριλίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, όπου θα παρουσιάσουν ένα διαφορετικό μουσικό ρεπερτόριο το οποίο θα διανθίσουν με την δική τους κιθαριστική δεξιότητα. Στην εκδήλωση ο Δήμος Πειραιά και ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών θα τιμήσει το ιστορικό ντουέτο για την προσφορά του στην ελληνική μουσική.
 
Την σκυτάλη στις 26 Απριλίου στον ίδιο χώρο παραλαμβάνουν οι εκρηκτικοί Fuego Guitar Trio (Άγγελος Μπότσης, Μιχάλης Σουρβίνος, Roland Hoffmann) σε ένα ρεσιτάλ που ξεκινά από το μπαρόκ και την όπερα και καταλήγει στα σύγχρονα κιθαριστικά ιδιώματα.  Πρόσφατα οι Fuego Guitar Trio βραβεύτηκαν σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς μουσικής δωματίου στο Aschaffenburg στη Γερμανία, για την καλύτερη μεταγραφή και ερμηνεία του 6ου Βραδεμβουργιου κονσέρτου του J. S. Bach.
 
Το φεστιβάλ θα κλείσει στο Δημοτικό Θέατρο στις 27 Απριλίου με την μεγάλη συναυλία της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας Πειραιά υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη, ενώνοντας 100 κιθαριστές σε μια πρωτότυπη μουσική περιήγηση σε εμβληματικά έργα της παγκόσμιας και ελληνικής μουσικής. Με την Ε.Κ.Ο. συμπράττουν οι Stelios and Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης), Μάρω Ραζή, String Demons (Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη), ενώ συμμετέχουν οι Μιχάλης Σουρβίνος, Σπύρος Τσιώλης, Βάσια Ζαχαροπούλου, κ.α.
 
Η πρόσβαση στις συναυλίες της Δημοτικής Πινακοθήκης θα είναι ελεύθερη, ενώ στη συναυλία της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας θα υπάρχει συμβολικό αντίτιμο 5 ευρώ, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν εξ ολοκλήρου σε υποτροφίες φοίτησης και οικονομικές παροχές για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο.
 
Την επιμέλεια του φεστιβάλ έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά Βασίλης Μαστοράκης.
 
Προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας Πειραιά της 27ης Απριλίου:
 
Ταμείο Δημοτικού θεάτρου Πειραιά (Ηρ. Πολυτεχνείου 34)
 
Στοά Πεσματζόγλου (Πανεπιστημίου 39)
 
TicketServices.gr