Το Δημαρχείο Πειραιά επισκέφθηκε, την Τρίτη 10 Μαρτίου, ο Φιλανδός Πρέσβης κ. Juha Pykkö. Τον Φιλανδό Πρέσβη υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο Διεθνές Δίκτυο Θαλάσσιων Πόλεων SEA20.

Η πρωτοβουλία SEA20, αφορά σε ένα διεθνές δίκτυο των πιο οικολογικά φιλόδοξων θαλάσσιων πόλεων, που σκοπό έχει τον ριζικό μετασχηματισμό της θαλάσσιας και ενεργειακής βιομηχανίας σε ένα εξαιρετικά αποδοτικό, οικολογικά υγιές, ψηφιακά συνδεδεμένο και συνεργατικό οικοσύστημα.

Στο συγκεκριμένο δίκτυο συμμετέχουν το Αμβούργο, το Ελσίνκι, το Ρότερνταμ,  η Τεργέστη, η Γένοβα, η Λουλέα, η Βάασα, καθώς και η πολιτεία της Ουάσιγκτον.

 Η πρόταση του Φιλανδού Πρέσβη βρήκε θετική ανταπόκριση από τη δημοτική αρχή, δεδομένου ότι ο Δήμος Πειραιά είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που διαμόρφωσε στρατηγική για τη Γαλάζια Ανάπτυξη και ανέδειξε τη σημασία που έχει η θάλασσα για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης.