Ο Δήμος Πειραιά, προχώρησε σε μια σειρά προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας στους χώρους ευθύνης του.

Στο πλαίσιο αυτό, σε εξέλιξη βρίσκεται η απολύμανση σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου, ενώ καθημερινά απολυμαίνονται όλα τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Επίσης, ξεκινούν απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτήρια με προτεραιότητα τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς,  ενώ θα τοποθετηθούν προς χρήση, αντισηπτικά υγρά σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Προληπτικές απολυμάνσεις ολοκληρώθηκαν σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και στον Πολιτιστικό Πολυχώρο  «Κ. Κωσταράκος».

Υπενθυμίζεται, ότι μετά από απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας, θα παραμείνουν κλειστά για 4 εβδομάδες  τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, ενώ μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή λειτουργίας σχολείων της χώρας,  θα παραμείνουν κλειστά έως τις 23 Μαρτίου 2020 το 2ο Δημοτικό Πειραιά, το Ράλλειο ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά και το  Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος στους χώρους ευθύνης του είναι απαραίτητα, προκειμένου να διασφαλιστεί όσο είναι εφικτό, η προστασία της δημόσιας υγείας. «Οι απολυμάνσεις στα σχολεία, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στους παιδικούς σταθμούς, στα οχήματα της Δημοτικής Συγκοινωνίας, συμβάλλουν στην προστασία της υγείας των πολιτών και των μαθητών. Ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και ενημερωνόμαστε από τις  αρμόδιες αρχές,  προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία μας με υπευθυνότητα», τόνισε ο κ. Μώραλης.  Στη συνέχεια, ανέφερε ότι είναι σημαντικό να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουμε μέτρα ατομικής προστασίας, ειδικά όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης τόνισε: «Στόχος μας με τις προληπτικές αυτές ενέργειες είναι το κοινό καλό».