Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αίγινα και το Αγκίστρι η διαβούλευση για την συμμετοχή του Δικτύου των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων στο πρόγραμμα CLLD – LEADER, σε συνεργασία με την Διαδημοτική Αναπτυξιακή εταιρεία της Ανατολικής Πελοποννήσου ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κου Παναγιώτη Χατζηπέρου, του Δημάρχου Αίγινας κου Μούρτζη, των Δημάρχων της Νότιας Κυνουρίας κου Χαράλαμπου Λυσίκατου και Βόρειας Κυνουρίας κου Παναγιώτη Μαντά, του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας Πάρνωνας ΑΕ κου Μπερέτσου και εκπροσώπων πλήθους φορέων του νησιού της Αίγινας, παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 οι δομές, οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες του προγράμματος καθώς και η νομική μορφή του Δικτύου, που θα το διεκδικήσει για λογαριασμό των συμμετεχόντων δήμων και φορέων, που θα υποβάλλουν σχετικές προτάσεις. 

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και εκδηλώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των φορέων για διαρκή ενημέρωση, αναφορικά με τις παραμέτρους και τους όρους του υπό προκήρυξη μέτρου του προγράμματος CLLD - LEADER. Στην συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών, ο κος Χατζηπέρος τόνισε την μεγάλη προοπτική που προσφέρει το πρόγραμμα CLLD – LEADER για τους πολίτες των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων με την υλοποίηση έργων και πολιτιστικών εκδηλώσεων μικρής και μεσαίας κλίμακας και διαβεβαίωσε για την έμπρακτη υποστήριξη και συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε αυτό το εγχείρημα. Τέλος, με την ευκαιρία ερωτήσεων που έγιναν, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την ενημέρωση αγροτών εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις καθώς και για την πορεία υλοποίησης έργων στα νησιά της Αίγινας και του Αγκιστρίου , που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Αττικής.

Η παρουσίαση του προγράμματος επαναλήφθηκε με επιτυχία για το Δήμο, τους δημότες και τους κοινωνικούς φορείς του Δήμου Αγκιστρίου το Σάββατο 10 Απριλίου 2016. Στην εν λόγω ενημέρωση ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Χατζηπέρος και ο Δήμαρχος Αγκιστρίου κος Αθανασίου τόνισαν την σημασία και τις δυνατότητες που δημιουργούνται για τα νησιά και διαβεβαίωσαν για το ενδιαφέρον του Δήμου Αγκιστρίου για συμμετοχή στο πρόγραμμα.