Σε εξέλιξη βρίσκεται ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης, στην Κεντρική Αγορά του Πειραιά. Πλήθος κόσμου, βρίσκεται στην κεντρική αγορά του Πειραιά και διασκεδάζει και απολαμβάνει γευστικούς μεζέδες.

Στις εκδηλώσεις βρίσκεται και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης  ο οποίος έγινε ένα με τον κόσμο,απολαμβάνοντας χαλαρές στιγμές και το παραδοσιακό γαϊτανάκι. Στις εκδηλώσεις για την Τσικνοπέμπτη συμμετέχουν  δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια από το πειραϊκό φωνητικό σύνολο «Libro Coro», με χορό από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και με μια κεφάτη αποκριάτικη παρέλαση από τη  Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.

Αποκριάτικη νότα στην εκδήλωση δίνει και η μπάντα κρουστών «Global Νταούλια», η οποία με τις μουσικές προκαλεί τον ενθουσιασμό, παρακινώντας τον κόσμο σε χορό. Ξεκινώντας από την  κεντρική αγορά του Πειραιά, οι «Global Νταούλια» θα «πλημμυρίσουν» με  αποκριάτικες μουσικές την Τσαμαδού, την Δ. Γούναρη και τον πεζόδρομο της Νικήτα.