Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια βραβεύσεων αθλητών του Εθνικού,  ο  κ. Μώραλης απένειμε τιμητική πλακέτα στον  Κριστιάν Γκολομέεβ για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, την οποία παρέλαβε ο θείος του κ. Ντίνος Μητρόπουλος, καθώς και στον προπονητή του  κ. Άκη Οικονόμου.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης βράβευσε τους αθλητές κ.κ. Κώστα Κοντόπουλο και Φώτη Κολιόπουλο, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Βίτσας απένειμε τιμητική πλακέτα στον αδελφό του αδικοχαμένου  φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορία του Εθνικού, στις επιτυχίες των τμημάτων του  και στη διαχρονική του σχέση με την πόλη του Πειραιά, λέγοντας πως διαθέτει σημαντικά αθλήματα.

Ο κ. Μώραλης τόνισε πως τα τελευταία 5 χρόνια  με την πρώην Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. και νυν Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, καθώς και με τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν κ. Ιωσήφ Βουράκη,  έγινε μια προσπάθεια να φιλοξενούνται τα αθλήματα του Εθνικού στις εγκαταστάσεις του Δήμου Πειραιά.

«Είμαστε υπερήφανοι που ανακαινίσαμε όλες τις αθλητικές υποδομές της πόλης μας και επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις για τα σωματεία και τους συλλόγους του Πειραιά», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Στη συνέχεια, τόνισε πως εκτός από το νέο σκοπευτήριο στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα νέο κολυμβητήριο σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. και την κεντρική διοίκηση, το οποίο θα είναι  ανοικτό για όλους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στο αίτημα του Εθνικού για δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι κρίμα να μην διαθέτει γήπεδο, για 15 και πλέον χρόνια, ένα σωματείο με τόσο μεγάλη ιστορία και με σημαντικές επιτυχίες.

Μάλιστα ο κ. Μώραλης τόνισε  στη συνέχεια, πως την περασμένη δημοτική περίοδο εξέτασε όλες τις πιθανές λύσεις με τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος προκειμένου να δημιουργηθεί γήπεδο ποδοσφαίρου, λέγοντας πως το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε στη μόνη ρεαλιστική και υλοποιήσιμη πρόταση. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο Δήμος Πειραιά διαθέτει  μια έκταση 100 στρεμμάτων στο Σχιστό.  Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαθέσαμε στον Εθνικό μια μεγάλη έκταση 30-35 στρεμμάτων, γιατί πιστεύουμε ότι εκεί μπορεί να στεγάσει ο Εθνικός τα μελλοντικά του όνειρα, συνολικά ως σύλλογος».

Ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε πως έχει εξασφαλιστεί ο ανάλογος προϋπολογισμός από την Περιφέρεια γι΄ αυτό το σκοπό, λέγοντας πως υπάρχει μια εκκρεμοδικία γι΄ αυτή την έκταση,  η οποία ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα.

«Στο Σχιστό μπορεί να χτιστεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα κλειστό γήπεδο, ένα βοηθητικό και να γίνουν γραφεία. Να δημιουργηθεί δηλαδή μια «Εθνική πολιτεία». Πιστεύω ότι ένα γήπεδο μόνο του, ακόμα κι αν ήταν σε ένα πιο κεντρικό σημείο δεν θα ήταν αρκετό για τον Εθνικό,  ενώ σε μια μεγάλη έκταση θα μπορεί ο Σύλλογος να κάνει πάρα πολλά πράγματα. Μακάρι έως ότου ολοκληρωθεί η εκκρεμοδικία να υπάρξει μια νέα πρόταση και θα είμαστε εδώ για να την εξετάσουμε», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε την Πρόεδρο κα Δώρα Ιωαννίδου για την  καλή συνεργασία, προσθέτοντας πως η Δημοτική Αρχή θα είναι  πάντα κοντά στον Εθνικό.

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κ. Ιωσήφ Βουράκης, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να διατηρεί σε ένα πολύ καλό επίπεδο όλες τις εγκαταστάσεις που παραχωρεί, καθώς και ότι βρίσκεται σε μια καθημερινή προσπάθεια αναζήτησης χώρων, προκειμένου να δημιουργηθούν κι άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Βουράκης απευθυνόμενος στο Δ.Σ.  του  Εθνικού  επεσήμανε: «Κάνετε μια πολύ καλή δουλειά και αφήνετε παρακαταθήκη για τους επόμενους, όπως και οι προηγούμενοι άφησαν σε εσάς. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε».

 

Η Πρόεδρος του Εθνικού  Ο.Φ.Π.Φ κα Δώρα Ιωαννίδου, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων  ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ.  Γιάννη Μώραλη για τη φιλοξενία του Εθνικού στο Δημοτικό Θέατρο, καθώς και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη  για τη στήριξη στην  εκδήλωση.

 

Η κα Ιωαννίδου αναφερόμενη στο πρόβλημα των αθλητικών χώρων, εξέφρασε την ελπίδα ότι η πολιτεία, η Περιφέρεια, η Αντιπεριφερειάρχης κα Σταυρούλα Αντωνάκου και η Δημοτική Αρχή της πόλης θα δώσουν λύση στο χρόνιο πρόβλημα του Εθνικού. Επεσήμανε ακόμη, ότι ο Δήμαρχος κ.  Μώραλης  έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να φτιαχτεί το γήπεδο του Εθνικού.