Για τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις στις ποδοσφαιρικές ομάδες και το θέμα της διαγραφής του Θοδωρή Ζαγοράκη, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατσαφάδος δήλωσε ότι αυτό το οποίο η κυβέρνηση θεωρεί σκόπιμο και λογικό, είναι «αρχικά να δει και το τί ακριβώς θα λέει αυτή η τροπολογία». «Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να μπουν νέοι όροι εξυγίανσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.
Ακόμη επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τη στρατηγική της και «για όλα αυτά τα οποία έκανε», ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι ήταν «και αυτή που οδήγησε σε πάρα πολύ τραγικές καταστάσεις την Ελλάδα, όπως το Grexit».

Σε ότι έχει να κάνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κ. Κατσαφάδος επικαλούμενος τη γραμμή της ΝΔ, σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρξουν μηχανισμοί και κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ούτως ώστε στο χώρο του ποδοσφαίρου να επέλθει επιτέλους μια εξυγίανση η οποία θα βοηθήσει το άθλημα, τους φιλάθλους, τους παράγοντες και όλους να αναπνεύσουν».
«Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα λέει αυτή η τροπολογία κι από εκεί και πέρα θα το συζητήσουμε», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με το θέμα Ζαγοράκη, ο κ. Κατσαφάδος ανέφερε ότι «εδώ γίνεται μια προσπάθεια για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια στα πόδια της», επισημαίνοντας παράλληλα πως «δεν μπορεί να υπάρχουν προσωπικές ατζέντες» για αυτά τα θέματα.

«Είμαστε βουλευτές σε ένα κοινοβούλιο, παλεύουμε για το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας, μιλάμε και απευθυνόμαστε στο σύνολο των ελλήνων πολιτών» πρόσθεσε.

Για τις δηλώσεις Ζαγοράκη, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «ήταν πολύ άστοχη η παρέμβαση την οποία έκανε» και συμπλήρωσε ότι «καλό θα είναι επιτέλους κάποια στιγμή να μάθουμε και να σεβόμαστε τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών». «Έβγαλε μια απόφαση μια ανεξάρτητη αρχή, οφείλουμε να τη σεβόμαστε», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να διανοηθεί «γιατί δημιουργείται αυτό το πολεμικό κλίμα και γιατί υπάρχει αυτή η αντιπαράθεση».

«Γι’ αυτό υπάρχουν οι Αρχές, γι’ αυτό υπάρχουν και οι θεσμοί. Δεν γίνεται όποιον συμφέρει να επιδοκιμάζει ή όποιον δεν συμφέρει να αποδοκιμάζει την εκάστοτε απόφαση την οποία βγάζει η οποιαδήποτε Ανεξάρτητη Αρχή. Θα πρέπει να εναρμονιστούμε και να εκσυγχρονιστούμε σ’ αυτό το κομμάτι», κατέληξε ο κ. Κατσαφάδος.