Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα στην ετήσια εκδήλωση του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος. Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Μώραλης, ανέφερε πως θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την αύξηση του ποσού, με το οποίο θα συμμετάσχει ο Δήμος για την εκπόνηση της μελέτης επέκτασης του Μουσείου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μώραλης δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο - παρόλο που ο Δήμος Πειραιά δεν είναι ένας εύρωστος οικονομικά Δήμος-  να αυξήσει τη συμμετοχή του από 50.000 ευρώ, που είχε αποφασίσει το 2018, στα 200.000 ευρώ.  Παράλληλα, κάλεσε την Κεντρική Διοίκηση και την Περιφέρεια να συμβάλουν και εκείνοι για να συμπληρωθούν τα υπόλοιπα χρήματα, ώστε να εκπονηθεί η μελέτη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε στη συνέχεια, ότι εκτιμά τον αγώνα της  Προέδρου κυρίας Αναστασίας Αναγνωστοπούλου - Παλούμπη για την περαιτέρω αναβάθμιση του  Μουσείου.  Σημείωσε, ότι είναι κρίμα για μια χώρα με τη ναυτική παράδοση της Ελλάδος να μη μπορούν να βρουν η Κεντρική Διοίκηση, οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης, αλλά και το «επιχειρείν» 400.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει η μελέτη για την επέκταση του Ναυτικού Μουσείου, τη στιγμή μάλιστα που - όπως είπε - έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα από την Περιφέρεια Αττικής για να κατασκευαστεί το έργο.

Ο κ. Μώραλης στη συνέχεια, απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενδεχόμενο μεταφοράς του Ναυτικού Μουσείου εκτός Πειραιά, όπως επιδιώκουν ορισμένα «νοσηρά μυαλά», όπως ανέφερε.

«Μία πόλη είναι δυνατή από τους ανθρώπους της και τους θεσμούς της. Αδιαπραγμάτευτη θέση του Δήμου Πειραιά και όλης της πόλης είναι, ότι το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ναυτικό Μουσείο και άλλες παρόμοιες δομές, πρέπει να παραμείνουν στην πόλη μας και  θα δώσουμε μάχη μέχρι τέλους γι’ αυτό. Ο Πειραιάς είναι η πόλη της ναυτοσύνης, εδώ ανήκει το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και πουθενά αλλού», υπογράμμισε με έμφαση ο Δήμαρχος Πειραιά.