Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε σήμερα τον δεύτερο  Βρεφονηπιακό Σταθμό, ο οποίος ανακαινίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς» της εταιρείας ΙΚΕΑ και του Ομίλου FOURLIS.

Πρόκειται για τον 16ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, που βρίσκεται στα Καμίνια, ενώ μέσω του ίδιου προγράμματος έχει ήδη ανακαινιστεί ο 3ος Βρεφονηπιακός Σταθμός.

Σημειώνεται, ότι ο 16ος  Βρεφονηπιακός Σταθμός, μετά από αλλαγή χρήσης, από Παιδικός,  φιλοξενεί πλέον βρέφη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι ο δεύτερος παιδικός σταθμός της πόλης που ανακαινίζεται μέσω του προγράμματος «Σταθμοί Χαράς». «Καταφέραμε οι δύο αυτοί σταθμοί να είναι πιο ανθρώπινοι, με πιο καθαρούς και πιο φωτεινούς χώρους για να περνούν τα παιδιά πιο ευχάριστα τις ώρες τους», επεσήμανε ο κ. Μώραλης.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά  ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι με το μεράκι και την αγάπη τους για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών υπερβάλλουν εαυτόν και εξήρε τη συμβολή της Αντιδημάρχου κυρίας Ζηλάκου, λέγοντας ότι γίνεται μία προσπάθεια με θετικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανακοίνωσε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα χρηματοδότησης, με το οποίο ο δήμος θα δημιουργήσει δύο νέους παιδικούς σταθμούς τα επόμενα χρόνια. Ο ένας από αυτούς είναι στα Καμίνια, στην οδό Μουτσοπούλου, στον παλιό κινηματογράφο Γκλόρια.  Ήδη,  όπως είπε, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στις διαδικασίες για την αγορά του οικοπέδου και για τη μετατροπή του, μέσα από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, σε έναν σύγχρονο μεγάλο Βρεφονηπιακό Σταθμό, ο οποίος θα καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών στα Καμίνια.

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης  και Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου,  σε δήλωσή της, εξέφρασε τη χαρά της, διότι με την συνεργασία του Δήμου Πειραιά με την εταιρία ΙΚΕΑ και τον όμιλο FOURLIS έγινε δυνατή η ανακαίνιση δύο Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά. Αυτή η συνεργασία, τόνισε, θα συνεχιστεί και στο μέλλον με στόχο κάθε χρόνο να ανακαινίζονται δύο Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του δήμου μας. «Το ευχάριστο περιβάλλον που δημιουργείται χαρίζει χαμόγελα στα παιδιά και βέβαια και στους γονείς και αυτό είναι πολύ σημαντικό», επεσήμανε η κα Ζηλάκου. «Η δημιουργία νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών αποτελεί προτεραιότητα, γιατί οι ανάγκες στην πόλη μας είναι πολύ μεγάλες», σημείωσε η κα Ζηλάκου.