Σοβαρός και ουσιώδης ο Ολυμπιακός, με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του και πολλούς παίκτες να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, πέρασε άνετα από την Καλαμάτα, στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Κυπέλλου. Η νίκη με 2-0, με τα γκολ των Ραντζέλοβιτς (6’) και Λάζαρου (53’), ήρθε ακόμη πιο άνετα, από ότι μαρτυρά το σκορ. Ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι του, σε όλο το ματς, έδινε τον τόνο και τον ρυθμό και δεν απειλήθηκε στα μετόπισθεν. Ντεμπούτο για τον Αλέν, επιστροφή για τον Σισέ, στην ενδεκάδα, αλλά και στα γκολ για τον Λάζαρο! Χτύπησε ο Λοβέρα, αναμένονται νεότερα για την κατάσταση της υγείας του, βγήκε πριν λήξει το ματς ο Αργεντινός.

Η ενδεκάδα

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε ένα εντελώς δοκιμαστικό σχήμα. Αλλά και μία δοκιμαστική σύνθεση! Με διάταξη 3-4-3, λοιπόν, έβαλε τον Αλέν στο τέρμα. Ντεμπούτο για τον Γάλλο τερματοφύλακα! Ο Σισέ, ο Αβραάμ και ο Μεριά ήταν στην άμυνα. Κούτρης και Γκασπάρ έπαιζαν στις πλευρές, ως φουλ μπακ, ενώ οι Μπενζιά, Λοβέρα ήταν στον άξονα. Στην επίθεση έπαιζαν οι Λάζαρος, Ραντζέλοβιτς και Γκερέρο.

Προβάδισμα νωρίς!

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ. Μόλις στο 6’! Πολύ νωρίς! Και μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο. Ο Ραντζέλοβιτς, με τρομερό σουτ, νίκησε τον Στεφανάκο και έβαλε σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό, κάνοντας παράλληλα ποιο εύκολη τη δουλειά της ομάδας, για τη συνέχεια.

Όπως είναι λογικό, με μια διάταξη 3-4-3, οι δύο ακραίοι φουλ μπακ, Κούτρης και Γκασπάρ, είχαν πολλή δουλειά. Ανέβαιναν διαρκώς και πρόσθεταν πλάτος στην επίθεση του Ολυμπιακού. Τόσο ο Ανγκολέζος, όσο και ο Έλληνας μπακ, βρίσκονταν συχνά κοντά ή και μέσα στην περιοχή της Καλαμάτας.

Ο Μπενζιά είχε οργανωτικό ρόλο, στον άξονα, παίζοντας αρκετά κοντά στα στόπερ, τα οποία δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα, στα μετόπισθεν! Ο Αβραάμ έπαιζε στο κέντρο της τριάδας, δίνοντας βάθος, σαν… λίμπερο, όταν η Καλαμάτα προσπαθούσε να βγει μπροστά.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήλεγξε την αναμέτρηση και δεν απειλήθηκε καθόλου. Αντιθέτως, είχε μερικές ευκαιρίες να βάλει και περισσότερα γκολ, ενώ περισσότερο ενδιαφέρον είχε η… ατομική απόδοση ορισμένων παικτών, τους οποίους αναμέναμε να δούμε, όπως ο Αλέν, ή ο Σισέ, ή ο Λάζαρος.

Πάλι γκολ νωρίς!

Το 1-0 του πρώτου μέρους διευρύνθηκε νωρίς στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός μπήκε δίχως αλλαγές στο γήπεδο και με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να βρίσκει γκολ, στο πρώτο ματς, στο οποίο επέστρεψε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ως βασικός! Στο 53’ ο Λοβέρα έγραψε την ασίστ και ο Λάζαρος το γκολ, για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μόνο… αγγαρεία δεν έκανε στην Καλαμάτα!

Το αμέσως πιο ενδιαφέρον ήταν η αλλαγή του Αβραάμ και η αντικατάστασή του, από τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Ο νεαρός Σέρβος του Θρύλου έγραψε, έτσι το επίσημο ντεμπούτο του, με τη φανέλα του Ολυμπιακού και πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής, με την πρώτη ομάδα, αφού έχει αγωνιστεί με την ομάδα νέων του Θρύλου. Ο Γκερέρο έφτασε κοντά στο 3-0, στο 68’, αλλά με ωραίο πλασέ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Λάζαρος άφησε την θέση του στον Ξενιτίδη, στο 73’ και έχοντας πετύχει και το γκολ που διασφάλισε, σε θεωρητικό επίπεδο πάντα, τη νίκη του Θρύλου, πήγε στον πάγκο. Λίγο αργότερα, στο 80’, μπήκε και ο Μπέλιτς στο ματς. Ο Σέρβος πέρασε στον άξονα, αντί του Μπενζιά, με τον Πέδρο Μαρτίνς να θέλει να ελέγξει την ετοιμότητα του νεαρού, ο οποίος επίσης έχει πάρει χρόνο συμμετοχής με την Κ19.

Πολλές ευκαιρίες για δοκιμές, από τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος αναμφίβολα είδε αρκετά θετικά στοιχεία από τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι κράτησαν ψηλά την απόδοσή τους, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ακόμη και στο 88’ ο Γκερέρο άγγιξε το γκολ, αλλά ο Στεφανάκος αντέδρασε σωστά. Ο Λοβέρα έδειξε να πονά στο 89’ και δεν κατέστη εφικτό να συνεχίσει στο ματς, με αποτέλεσμα ο Θρύλος να τελειώσει το ματς με 10 παίκτες… Αναμένονται τα νεότερα για τον Αργεντινό.

Ο Θρύλος έκανε τη δουλειά του, με το 2-0, ενόψει της ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα και πλέον συνεχίζει ήρεμος, στο πρωτάθλημα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Βασίλης Βούζας): Στεφανάκος, Κωνσταντινόπουλος, Τριποτσέρης, Χριστοφιλέας, Τόλι, Μπάμπης, Οσμάναγκιτς (64’ Ζαχαρόπουλος), Στεργίδης, Ηλιόπουλος, Νατσιόπουλος (71’ Αλεξόπουλος), Ράκιτς (66’ Κουιρουκίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Σισέ, Παπαδόπουλος (64’ Μάρκοβιτς), Μεριά, Γκασπάρ, Μπενζιά (80’ Μπέλιτς), Λοβέρα, Κούτρης, Ραντζέλοβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο.