Χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου, του Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τελέστηκε το πρωί με κάθε λαμπρότητα στην Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδος στον Πειραιά, η πανηγυρική θεία λειτουργία των Θεοφανείων και η τελετή αγιασμού των υδάτων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. 

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, κατά την τελετή, απέστειλε το δικό του χαρμόσυνο και εορταστικό μήνυμα, επισημαίνοντας ότι η γιορτή των Θεοφανείων είναι μία από τις σημαντικές στιγμές της Χριστιανοσύνης και ευχήθηκε αυτή η χρονιά να είναι φωτισμένη για όλους τους Έλληνες.

Ακόμη τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τον Πειραιά, η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου αλλά και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στον σημερινό μεγάλο εορτασμό και πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα του προσδίδει και το ανάλογο κύρος. 

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μώραλη:

«Γιορτάστηκε σήμερα στον Πειραιά με επισημότητα και λαμπρότητα η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τα Θεοφάνεια. Ο κεντρικός εορτασμός πραγματοποιείται στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, στην πόλη του Πειραιά και η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, αλλά και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την πόλη μας. Ταυτόχρονα βέβαια προσδίδει το κύρος που αρμόζει στον σημερινό εορτασμό. Χρόνια πολλά σε όλους και ελπίζω το 2020 να είναι μια φωτισμένη χρονιά για όλους τους Έλληνες και την πατρίδα μας».