Σε ρυθμό Βασίλη Σπανούλη κινείται ο Ολυμπιακός, μετά την κατάληψη της πρώτης θέσης, στην κατάταξη των σκόρερ της Ευρωλίγκας, πάνω πλέον και από τον Ναβάρο! Ο θρύλος του Θρύλου συνεχίζει να ομορφαίνει το μπάσκετ που παρακολουθούμε και η γνώμη του έχει, πάντοτε, βαρύνουσα σημασία. Μιλώντας στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό», ο Kill Bill αναφέρθηκε στο ρεκόρ πόντων, στην ομάδα, στη σεζόν που διανύουμε, στον κόσμο, αλλά και στο μέλλον του.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε:

Για το ρεκόρ του: «Προσπαθείς να κάνεις όσο καλύτερα μπορείς αυτό που ξέρεις να κάνεις. Δεν σκέφτεσαι τα ρεκόρ. Κάποια στιγμή έρχονται τα ρεκόρ και τα συνειδητοποιείς αλλά δεν τα πιστεύεις.

Όταν κοιτάζεις πίσω όταν τελειώσεις την καριέρα σου, τότε συνειδητοποιείς τι έχεις κάνει. Δεν το χάρηκα όσο ήθελα χθες λόγω της ήττας. Δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις τι κάνεις όταν παίζεις μπάσκετ και σκέφτεσαι απλώς την επόμενη προπόνηση».

Για το αν σκεφτόταν το ρεκόρ του πριν τον αγώνα με την Φενερμπαχτσέ: «Δεν σκεφτόμουν το ρεκόρ. Το έχω τονίσει κι άλλες φορές. Αν ήθελα, τότε θα μπορούσα πολύ πιο νωρίς να κάνω ρεκόρ, αλλά ποτέ δεν το επιδίωξα. Πολλά από τα λάθη μου σε έναν αγώνα γίνονται επειδή θέλω να βάλω στο παιχνίδι τους συμπαίκτες μου για να βρουν ρυθμό. Και χθες είδα τι μου δίνει η άμυνα, προσπαθώντας να κάνω το καλύτερο που μπορώ για την ομάδα».

Για το ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί πόντοι της καριέρας του: «Μου βάζεις δύσκολα. Πιστεύω ότι τα καλάθια που έχουν χαρίσει τίτλους ή βοήθησαν σε τίτλους είναι τα σημαντικότερα. Πολλές φορές μία πάσα είναι καλύτερη από ένα καλάθι».

Για τον φετινό Ολυμπιακό και πού οφείλεται ότι η ομάδα δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό: «Πιστεύω ότι είναι μία προέκταση η φετινή σεζόν της περσινής. Χάλασε η ταυτότητα και το DNA. Έχασε το στοιχείο της ομοιογένειας. Όταν αλλάζεις συνεχώς παίκτες και προπονητή δεν είναι πάντα εύκολο. Η διοίκηση κάνει το καλύτερο που μπορεί.

Η ουσία είναι ότι η ομάδα έχει χάσει την ταυτότητά της και αυτό το βλέπω και στο μπάσκετ που παίζουμε. Προσπαθούμε να φέρουμε την ομάδα στα στάνταρ που είναι. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να είναι πρωταγωνιστής και ελπίζω να βρεθεί η χημεία. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Προσπαθούμε, μιλάμε. Είναι κάτι που ο Ολυμπιακός πρέπει να ξαναχτίσει από την αρχή με την ταυτότητά του, την ομοιογένεια, τον ελληνικό κορμό του».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αγωνίζεται μόνο στην Euroleague: «Πολλές φορές, ακόμα και το 2016, δεν πήγαμε καλά στην Ευρωλίγκα, πήραμε το πρωτάθλημα και είχαμε 20.000 κόσμο. Είναι μία απόφαση που πάρθηκε από την διοίκηση και εμείς οι παίκτες την στηρίζουμε. Να δούμε και εμείς τι θα γίνει στο μέλλον και τι είναι καλύτερο για την ομάδα».

Για το πόσο καιρό θα παίζει ακόμα: «Θέλω όσο παίζω να είμαι καλά και να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει. Όσο το νιώθω αυτό, θα προσφέρω. Όταν καταλάβω ότι δε μπορώ θα χαιρετήσω και θα δω την συνέχεια της ζωής μου. Δε μου αρέσει απλώς να είμαι περαστικός».

Κλείνοντας, έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Ήθελα να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και αυτούς που μας είδαν από την τηλεόραση. Είναι σπουδαίο όταν μία χρονιά δεν κυλάει καλά, μάλλον κυλάει μέτρια, να έχει 10.000 κόσμο το γήπεδο. Για εμάς ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Ελπίζω γρήγορα να τους κάνουμε πάλι περήφανους».