Ένα έργο που το είχε ανάγκη η Νίκαια, στον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου που διαθέτει, ολοκληρώθηκε με μελέτη και υλοποίηση του ηλεκτρομηχανολογικού τμήματος του Δήμου.

Ο Άγιος Φίλιππος, φωτίζεται πλέον επαρκώς, ικανοποιώντας τόσο τις ανάγκες ασφάλειας, όσο και της αναψυχής και περιπάτου των επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:

«Οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου μας, αντικατέστησαν και αναβάθμισαν τον φωτισμό του πάρκου σε δύο βασικές διαδρομές, συνολικού μήκους 900 μέτρων. Στην μία από αυτές, κατασκευάστηκε νέο δίκτυο τοποθετήθηκε πίλαρ, ηλεκτρικός πίνακας, ιστοί φωτιστικά και λάμπες. Στη δεύτερη και μικρότερη, χρησιμοποιήθηκε το υφιστάμενο δίκτυο και έγινε αναβάθμιση του φωτισμού με αντικατάσταση των φωτιστικών και ανύψωση των ιστών, ώστε να πετύχουμε καλύτερη διάχυση του φωτισμού.

Τα τελευταία χρόνια φυτεύουμε κατά μέσο όρο, 800 δέντρα και θάμνους σε ετήσια βάση, ώστε να ανανεώσουμε το πράσινο του άλσους που ήταν πολύ γερασμένο. Η έλλειψη προσωπικού που έχει η αυτοδιοίκηση, καθώς και η δύσκολη οικονομική συγκυρία, δε μας επιτρέπουν να ανταποκρινόμαστε σε όλες τις απαιτήσεις του χώρου, όμως προσπαθούμε.

Η προστασία και η φροντίδα αυτών των πολύτιμων χώρων μπορεί να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα αν όλοι μαζί δείξουμε ενδιαφέρον και σεβασμό. Η στάση μας απέναντι στο περιβάλλον και τους πνεύμονες πρασίνου, εκτός των άλλων, είναι ένδειξη και κουλτούρας και πολιτισμού.

Είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι της πόλης που θέλουν να χαίρονται μαζί με τα παιδιά τους το δασάκι, θα εκτιμήσουν την προσπάθεια που κάνουμε και θα συμβάλλουν και αυτοί από τη μεριά τους με κάθε τρόπο στη συντήρησή του».