Μέσα σε πανευφρόσυνο, εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων.

“Τελούμε τα προεόρτια της <<Μητρόπολης των εορτών>> κατά τον Ιερό Χρυσόστομο. Αν δεν ήταν τα Χριστούγεννα, δεν θα είχαμε Ανάσταση. Αν δεν υπήρχαν τα Χριστούγεννα δεν θα είχαμε τη Θεοτόκο, δεν θα είχαμε Αγίους και βέβαια δεν θα είχαμε εκκλησία . Στο πλαίσιο της πνευματικής μας προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα να ανοίξουμε την καρδιά και το μυαλό μας για να βιώσουμε το Θείο Μυστήριο και μαζί με τη νηστεία, την προσευχή και τις ακολουθίες ως ενορία επιλέξαμε να κάνουμε μια εκδήλωση για να τιμήσουμε τα παιδιά μας μικρά και μεγάλα, του κατηχητικού και του εργαστηρίου μουσικοθερεπείας δια της βυζαντινής μουσικής και την χορωδία μας” - ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Ελένη Λιάπη, υπεύθυνη παρουσίασης και συντονισμού της εκδήλωσης.

Τα παιδιά του κατηχητικού, που με τις αγγελικές τους φωνές γαλήνεψαν την καρδιά όλων, έδωσαν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα για την έλευση του Θεανθρώπου με τραγούδια και Χριστουγεννιάτικους ύμνους υπό την καθοδήγηση των κατηχήτριών τους, την πρεσβύτερα κα Μαρία Μηνά-Λινού βρεφονηπιαγωγό, την εκπαιδευτική σύμβουλο κα Άρτεμις Ψαρρή, την κα Αλεξάνδρα  Γουργολίτσα.

Κατόπιν τα παιδιά του Βιωματικού & Ερευνητικού Εργαστηρίου Βυζαντινής Μουσικής  για παιδιά με ειδικές ικανότητες της Ενορίας με την υπεύθυνη του τμήματος την κα Παρασκευή Κωστίκα, τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την χορωδία της ενορίας, η οποία συγκροτήθηκε με κύριο στόχο την εκμάθηση της Βυζαντινής Μουσικής και τη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής υπό του Χοράρχη κ. Αθανασίου Λασπά, δάσκαλου Βυζαντινής μουσικής και πρώτος ψάλτης και αναγνώστης του Ιερού Ναού.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αφού καλωσόρισε τον εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Τίτο Γαρεφαλάκη, τον Αντιπεριφεριάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Δημόπουλο, τον αναπληρωτή Αντιδήμαρχο Αθηναίων κ. Λευτέρη Σκιαδά καθώς και όλους του παρεβρισκόμενους, έπαινε την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων και τους ευχαρίστησε για εορταστικό και ευφρόσυνο μουσικό πρόγραμμα.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Αρχιμ. Τίτος Γαρεφαλάκης, αφού μετέφερε τις συγχαρητήριες και πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου, εξήρε το έργο το οποίο επιτελείται στην ενορία του Αγίου Αντώνιου Άνω Πατησίων και συνεχάρη ιδιαίτερα τον εμπνευστή, καθοδηγητή και προϊστάμενο του ναού Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

 

πηγή: romfea.gr