Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα στο εργοτάξιο του σταθμού Μετρό Πειραιά, τον  Υπουργό Υποδομών  και  Μεταφορών  κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο εργοτάξιο προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη του έργου.

Ο σταθμός του Μετρό Πειραιά, αποτελεί τμήμα της επέκτασης της Γραμμής 3.

Επίσης, στο εργοτάξιο παρευρέθηκαν από την πλευρά του Δήμου Πειραιά Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, αμέσως μετά την  ολοκλήρωση της επίσκεψης, τόνισε πως είναι  ιδιαίτερα χαρούμενος που υποδέχθηκε στην πόλη τον Υπουργό κ. Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη, προκειμένου να  ενημερωθούν για την πορεία των έργων στο εργοτάξιο του σταθμού Μετρό Πειραιά. Ο κ. Μώραλης σημείωσε πως πρόκειται για τον δυσκολότερο σταθμό που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ελλάδα, λόγω της θάλασσας που γειτνιάζει με τον σταθμό.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε: «Σήμερα άκουσα με ικανοποίηση αλήθειες και είναι καλύτερα να λέμε στον κόσμο αλήθειες παρά να δημιουργούμε προσδοκίες ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2020 ή το 2021. Χαίρομαι που άκουσα τον Υπουργό να καθιστά σαφές ότι αν και η  συμβατική υποχρέωση ολοκλήρωσης του έργου είναι εντός του 2021, θα γίνει προσπάθεια, έτσι ώστε κατά πάσα πιθανότητα να έρθει το μετρό στον Πειραιά μέσα στο 2022».

Ακολούθως ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως για τόσο μεγάλα έργα που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τη λειτουργία της πόλης μας και του μεγάλου λιμανιού της χώρας αξίζει να περιμένεις, προσθέτοντας πως το μετρό στον Πειραιά θα συνδέσει το λιμάνι με το αεροδρόμιο. «Το έργο αυτό έχει εξαιρετική  σημασία για την πόλη, το λιμάνι και τον τουρισμό στην χώρα μας και θα αλλάξει προς το καλύτερο τη λειτουργία της πόλης  μας. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου, θα είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και θα πιέζουμε ώστε τουλάχιστον το 2022 να κάνουμε τα εγκαίνια ενός πολύ μεγάλου έργου για την πόλη του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Αναφορικά με τη λειτουργία του τραμ στον Πειραιά ο κ. Μώραλης,  τόνισε: «Με δεδομένο ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα της Περιφέρειας στον Φαληρικό Όρμο, θα εξεταστεί αν είναι δόκιμο να ξεκινήσει το τραμ άμεσα - όπως υπάρχει η δυνατότητα -  και να σταματήσει τη λειτουργία του για τις  εργασίες ή αν είναι δόκιμο να περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα έργα και να ξεκινήσει δρομολόγια το τραμ μια και καλή.  Είμαστε σε επαφή και σε επικοινωνία  με το υπουργείο, με τους βουλευτές μας και θα έχετε νέα γι΄ αυτή την εξέλιξη μέχρι τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου».

 

Σημειώνεται ότι  ο κ. Μώραλης επισκέφθηκε στη συνέχεια με τον Υφυπουργό Μεταφορών  κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη τις γραμμές του τραμ στην Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου συζήτησαν για επιμέρους θέματα που αφορούν στη λειτουργία του τραμ.