Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και του Τμήματος Ασφάλειας Πειραιά, δύο νεαροί ηλικίας 24 και 26 ετών, για κλοπές από καταστήματα στον Πειραιά.

Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, πρωινές ώρες της 21-3-2016 έσπασαν, χρησιμοποιώντας καπάκι φρεατίου, υαλοπίνακα βιβλιοπωλείου στον Πειραιά και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό. Κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία πλησίον, ο οποίος τους καταδίωξε και συνέλαβε τον 24χρονο. Ακολούθως, κατόπιν αναζητήσεων του Τμήματος Ασφαλείας Πειραιά, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 26χρονος συνεργός του.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι συλληφθέντες την ίδια μέρα είχαν διαπράξει άλλες τρείς κλοπές, με τον ίδιο τρόπο σε καταστήματα του Πειραιά, ενώ εξιχνιάσθηκε μία επιπλέον κλοπή από τον περασμένο Αύγουστο.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι γάντια και τρία κατσαβίδια, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα, που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.