«Αποτελεί μια ακόμη ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για την πόλη μας η χθεσινή τροπολογία με την οποία φαίνεται να αξιοποιείται ακόμα ένα σημαντικό, αλλά εγκαταλελειμμένο κτήριο του δημοσίου στον Δήμο του Πειραιά.

Στην οδό Αθηνών - Πειραιώς και στο κτήριο του παλαιού εργοστασίου της «ΧΡΩ.ΠΕΙ», ιδιοκτησίας Ε.Ο.Φ., για το οποίο πριν αρκετά χρόνια είχε εκδηλωθεί η πρόθεση να μεταφερθούν τα πολύπαθα δικαστήρια του Πειραιά, δρομολογείται πλέον, μετά τη χθεσινή ψήφιση και την παραχώρησή του στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η δημιουργία του πρώτου Κέντρου Καινοτομίας – Πρότυπου Πάρκου Έρευνας και Τεχνολογίας στην Αττική.

Είμαστε θετικοί ως προς αυτήν την εξέλιξη και δηλώνουμε ικανοποιημένοι, θα θέλαμε όμως να δηλώσουμε την επιθυμία για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση, καθώς και συμμετοχή του Δήμου σε συζητήσεις που αφορούν θέματα σχετικά με το ακριβές αντικείμενο των δραστηριοτήτων της νέας δομής, τη δυνατότητα για άμεσες συνέργειες με τον Δήμο Πειραιά σε συναφείς λειτουργίες και φυσικά το μέγεθος του πάρκου, ώστε να μην οδηγηθούμε σε φαινόμενα υπερβολικής δόμησης, εάν αυτή δεν είναι απολύτως αναγκαία.

Από τη νέα χρονιά θα επιδιώξουμε συναντήσεις του Δήμου με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να συμβάλλουμε στο μέτρο των δικών μας αρμοδιοτήτων στην υλοποίηση, αλλά και να συμμετάσχουμε στη λειτουργία του, με οποιοδήποτε τρόπο και εάν αυτό είναι εφικτό.

Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος μας πρέπει να είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε τέτοια καινοτόμα προσπάθεια που σχεδιάζεται ή υλοποιείται, σε ιδιοκτησίες που ανήκουν στα διοικητικά του όρια».