Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στη    φιλανθρωπική συναυλία «Κατά της Φτώχειας» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

O κ. Μώραλης απένειμε μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ «το χρυσό μετάλλιο του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού» στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων,  αναφέρθηκε στη φιλανθρωπική εκδήλωση  που έχει στόχο να στείλει μήνυμα ενότητας και να υποστηρίξει την προσπάθεια των  εκατοντάδων εθελοντών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Επίσης, ευχαρίστησε  θερμά  τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη και τον Καλλιτεχνικό  Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου κ. Νίκο Διαμαντή για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.  Εξέφρασε  ακόμη, τις ευχαριστίες του σε όλους εκείνους που με την παρουσία τους και την αγάπη τους  χαρίζουν τη δύναμη να συνεχίσει η Εκκλησία το έργο της, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της  εκδήλωσης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  χαιρετίζοντας τη συναυλία  «Κατά της Φτώχειας», συνεχάρη τη Μητρόπολη Πειραιά για την εκδήλωση,  τονίζοντας ότι  ο Πειραιάς, αλλά και  ο ίδιος ως Δήμαρχος της πόλης, είναι  τυχεροί που έχουν έναν τόσο δραστήριο Μητροπολίτη, ο οποίος αναπτύσσει έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στην εκδήλωση  παρευρέθηκαν ο Δήμος, ο Ολυμπιακός, οι  παραγωγικές τάξεις, οι επιστημονικοί σύλλογοι, νυν και τέως Βουλευτές και Αντιπεριφερειάρχες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλη η πόλη είναι ενωμένη σε έναν κοινό στόχο: τη στήριξη συνανθρώπων μας  που έχουν ανάγκη».

Ο κ. Μώραλης συνεχάρη τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη για τη λαμπρή του καριέρα, σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες πρέπει να νιώθουμε «σύμμαχοι» με την αστυνομία, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς που έστω και μειωμένα, συνεχίζουν να υπάρχουν».

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης συνεχάρη όλους όσους βραβεύτηκαν για το κοινωνικό τους έργο.

Στη συναυλία «Κατά της Φτώχειας», η Μελίνα Ασλανίδου,  ο  Κώστας  Καραφώτης και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Μητροπόλεως, τραγούδησαν με σκοπό  την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση τιμήθηκε η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,  για την προσφορά στην κοινωνία του Πειραιά και την συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο.  Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ  κ. Κώστας Καραπαπάς.  Για  τη στήριξη και τη συμβολή  τους στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της  Ιεράς Μητροπόλεως, τιμήθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ  κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου «Παραπολιτικά» κ. Παναγιώτης Τζένος και ο Οικονόμος Φανούριος Κατσαρός, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την εκδήλωση  παρουσίασαν η κα Νόνη Δούνια και ο κ. Δημήτρης Αλφιέρης.

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι : κα Ανδριάνα  Ζαρακέλη και κ.κ. Δημήτρης Καρύδης,   Γρηγόρης Καψοκόλης και  Παναγιώτης Ρέππας. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι : κ.  Αλέξανδρος Αργουδέλης και κυρίες  Ειρήνη Νταϊφά και Γερασιμούλα – Αλεξάνδρα Τουµαζάτου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κυριάκος Σιγαλάκος.