Ξεκινά την Πέμπτη  7 Νοεμβρίου 2019, η υποβολή αιτήσεων για τον Νέο Κύκλο Δωρεάν Επιμορφωτικών Σεμιναρίων και Διαλέξεων, που διοργανώνει το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης  της  Διεύθυνσης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΟΜΗΡΟΣ», στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Παράλληλα, το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης εκπονεί μια σειρά από τοπικά προγράμματα με σκοπό την επιμόρφωση των πολιτών σε ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες.

Για τον νέο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Κτηρίων και Συντήρησης και Επισκευής Κτηρίων Ασπασία Αλιγιζάκη, δήλωσε:

«Είμαστε αρκετά χαρούμενοι και αισιόδοξοι που για μια ακόμα χρονιά ξεκινάμε επιμορφωτικά σεμινάρια για τους πολίτες, με σκοπό τη διεύρυνση των γνωστικών τους οριζόντων. Είναι ένας πρώτος κύκλος για τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά, αφού σύντομα αναμένουμε την υλοποίηση και άλλων προγραμμάτων από τους ιδιωτικούς φορείς, με τους οποίους συνεργαζόμαστε, το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, καθώς και λοιπούς τοπικούς φορείς, παράγοντες και εκπαιδευτές, τα οποία σύντομα θα ανακοινωθούν.

Όπως θα παρατηρήσετε, από αυτόν τον πρώτο κύκλο των σεμιναρίων υπάρχει μια πληθώρα θεμάτων σε διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, με σκοπό την ενεργοποίηση όλων των γνωστικών και εκπαιδευτικών ενδιαφερόντων των δημοτών. Ταυτόχρονα, οι θεματικές ενότητες αγγίζουν σύγχρονα ζητήματα που προβληματίζουν την ελληνική κοινωνία, τα οποία και θα προσπαθήσουμε να «φωτίσουμε». Θα ήθελα να ευχαριστήσω τoν Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΟΜΗΡΟΣ», που για μια ακόμα χρονιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, μάς δίνει τη δυνατότητα να επιμορφώσουμε τους πολίτες στις θεματικές ενότητες που μάς προσφέρει.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Τμήμα Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα μάς παρουσιάσει, αλλά και τους εθελοντές εκπαιδευτικούς για τα τοπικά μας προγράμματα που συνεχώς θα αναπτύσσονται. Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε στα προγράμματά μας και να «αγκαλιάσετε» τις δράσεις μας ξεκινώντας μαζί, συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό της γνώσης που θα μάς οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον».

Θεματικές ενότητες
Οι θεματικές ενότητες σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΟΜΗΡΟΣ» είναι:

Πρώτες Βοήθειες Οικιακών Ατυχημάτων
Παιδική Παχυσαρκία – Παιδικός Διαβήτης
Παρασκευή Καλλυντικών (WORKSHOP)
Οδηγός και Συμβουλές για την αγορά, κατοχή και μεταβίβαση ακινήτων.
Σχολικός Εκφοβισμός
Χρήση και Ασφάλεια Social Media
Τα επιμορφωτικά προγράμματα περιλαμβάνουν εβδομαδιαίες συναντήσεις, ενώ μετά την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής. Τα μαθήματα των θεματικών ενοτήτων της συνεργασίας με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΟΜΗΡΟΣ» θα πραγματοποιούνται σε απογευματινά τμήματα, στις αίθουσες διδασκαλίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ» (Αλκιβιάδου 122, Πειραιάς), σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν μετά το τέλος της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής.

Τα Τοπικά Προγράμματα
Οι θεματικές ενότητες των Τοπικών Προγραμμάτων  είναι:

Κίνηση στον Σύγχρονο και Παραδοσιακό χορό σύμφωνα με το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα  (Τμήματα Παιδικά και Ενηλίκων)
Τοπική Ιστορία
Η διαχείριση της απώλειας
Διαδίκτυο….ασφαλώς (Ορθολογική χρήση του διαδικτύου)
Τα τοπικά επιμορφωτικά προγράμματα περιλαμβάνουν εβδομαδιαίες συναντήσεις, ενώ μετά την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται, σε απογευματινά τμήματα σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν μετά το τέλος της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής.

Κατάθεση αιτήσεων
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται από την Πέμπτη  7 Νοεμβρίου 2019, έως και την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019,  στην ηλεκτρονική διεύθυνση  του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Δήμου Πειραιά στο  email: [email protected]  σε αίτηση που θα βρίσκουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά στον εξής σύνδεσμο:
https://piraeus.gov.gr/2019/11/05/programmata-epim…os-omilos-omiros/

Για τους πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης της αίτησης, θα μπορούν να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους στα γραφεία του τμήματος- Ακτή Ποσειδώνος και Δημοσθένους 2, 2ος όροφος, γραφείο 1, Πύργος Πειραιά, καθημερινά από τις 09:00 έως και τις 14:00.  Οι συμπολίτες μας με αναπηρία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132024715 – 2132024705.