Επίθεση στη Ν.Δ. εξαπέλυσε το Μαξίμου, απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος αμφισβήτησε την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του Ο.Λ.Π. .

*** Διαβάστε εδώ το σχετικό θέμα: Δρίτσας: "Δεν τελείωσε η πώληση του Ο.Λ.Π."

Πάντως, οι κυβερνητικές πηγές δεν παίρνουν ουσιαστικά θέση για τις δηλώσεις Δρίτσα, αλλά συστήνουν "αυτοσυγκράτηση" στη Ν.Δ., επανερχόμενες στην υπόθεση Siemens και σε δημοσίευμα εφημερίδας, που εμπλέκει άτομο από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα Λανγκάρντ.

*** Περισσότερα εδώ: Και τα πρώτα ξαδέλφια του Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ! (ΕΓΓΡΑΦΑ)

"Πολιτική της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι η συμφωνία για το λιμάνι, και μάλιστα με τους συγκεκριμένους όρους. Πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτά που έχουν γίνει στο παρελθόν με τη Siemens", αναφέρει χαρακτηριστικά το Μαξίμου.

"Θα συνιστούσαμε περισσότερη αυτοσυγκράτηση και λιγότερο θεατρινισμό στο γραφείο Τύπου της Ν.Δ., που χθες είχε κατεβάσει ρολά, λόγω των αποκαλύψεων για την λίστα Λαγκάρντ και τους συγγενείς του πρώην προέδρου του κόμματος", προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.

"Δεν τέλειωσε η διαδικασία για την πώληση του Ο.Λ.Π.", διαμήνυσε το πρωί ο Θοδωρής Δρίτσας. "Έχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών τον Ιούνιο, τη διαβούλευση για την τελική συμφωνία και την κύρωση στη Βουλή", δήλωσε με νόημα στο Mega ο Υπουργός Ναυτιλίας. Προς τούτο, επικαλέστηκε και σειρά νομικών διαδικασιών, ενώ δήλωσε ότι ετοιμάζονται ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά που εκτιμάται ότι δημιουργεί νέο "κρατικό" Ο.Λ.Π. . 

Για "κυβέρνηση φαρσοκωμωδία που διαλύει τη χώρα" κάνει λόγο η Συγγρού, ζητώντας εκ νέου εκλογές μετά και τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας.

*** Εδώ το ρεπορτάζ: "Πυρά" Ν.Δ. σε Δρίτσα: "Κυβέρνηση φαρσοκωμωδία που διαλύει τη χώρα, πρέπει να φύγει"

"Η παράσταση του τσίρκου της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνεχίζεται… Σήμερα είχαμε πρωινή παράσταση με νούμερο Θεόδωρου Δρίτσα", δηλώνει σκωπτικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Αναλυτιικά: "Η παράσταση του τσίρκου της κυβέρνησης Σύριζα συνεχίζεται… Σήμερα είχαμε πρωινή παράσταση με νούμερο Θεόδωρου Δρίτσα. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να απολαμβάνει το θέαμα ως θεατής. Όμως αυτό που πραγματικά ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί είναι η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία. Αφού, αποδεδειγμένα πια, δεν μπορούν να σοβαρευτούν, ας κατεβάσουν την κακόγουστη παράσταση, Έλεος πια!".

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για το θέμα Δρίτσα ζήτησε νωρίτερα το Ποτάμι. 

Συγκεκριμένα το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

"Οι δηλώσεις Δρίτσα είναι άλλη μια πράξη στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Δρίτσας είναι υπουργός. Με αυτά που λέει θέτει σε αμφισβήτηση κεντρικές αποφάσεις και υπονομεύει και τη διαπραγματευτική θέση της χώρας ενόψει αξιολόγησης. Ή πρέπει να εγκαταλείψει την καρέκλα του ή πρέπει ο κ. Τσίπρας να του πει να την εγκαταλείψει".

Κάλεσμα στον Υπουργό Ναυτιλίας "να πάψει να εξευτελίζεται και να παραιτηθεί", απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης. 

"Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα τηρήσει τη συμφωνία με την Ε.Ε. ή όχι; Ο κ. Δρίτσας δήλωσε ότι δεν είναι δεσμευτικές αποκρατικοποιήσεις 50 δισεκ.", ανέφερε από την πλευρά της η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη. 

Σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, απαντώντας στη θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Δρίτσα, τονίζει ότι η Κυβέρνηση αγωνίζεται να κρατήσει την Ελλάδα όρθια, πάνω στο σαθρό έδαφος που παρέδωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση.

"Ας μας πουν τι έχουν κάνει αυτοί που, υπογράφοντας λευκά χαρτιά, παρέδωσαν την χώρα, δέσμια, στις προθέσεις των δανειστών", καταλήγει η κυρία Γεροβασίλη.