Στην ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ του Γυμνασίου Νέου Φαλήρου προχώρησε ο Δήμος Πειραιά, με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των 2 γηπέδων. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε νέο δάπεδο από ειδικό υλικό για την προστασία των μαθητών, ενώ υλοποιήθηκαν εργασίες ελαιοχρωματισμών.

Επίσης, υλοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στην οδοκλίμακα της γέφυρας στην «ΙΟΝ» στο Νέο Φάληρο, η οποία είχε υποστεί ζημιές με την πάροδο του χρόνου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, ανέφερε πως η ανακατασκευή στα 2 γήπεδα του Γυμνασίου Νέου Φαλήρου ήταν αναγκαίες για την ασφάλεια των μαθητών και την καλύτερη δυνατή άθλησή τους. Επιπλέον επεσήμανε, πως η Δημοτική Αρχή παρεμβαίνει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της σε σχολικές εγκαταστάσεις, προκειμένου τα σχολεία της πόλης να είναι όμορφα και ασφαλή για τους μαθητές. Σχετικά με την ανακατασκευή της οδοκλίμακας της γέφυρας στην «ΙΟΝ», ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι είχε υποστεί ζημιές και πως η παρέμβαση αυτή ήταν απαραίτητη για την ασφαλή διέλευση των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, σε δήλωσή του, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που ένα πάγιο αίτημα του Γυμνασίου Νέου Φαλήρου υλοποιείται μετά από πολλά χρόνια, λέγοντας πως τα παιδιά από εδώ και στο εξής θα παίζουν με ασφάλεια στα 2 γήπεδα. Για την οδοκλίμακα της γέφυρας της «ΙΟΝ» ο Πρόεδρος σημείωσε, πως ο Δήμος Πειραιά επανέφερε στην πρότερη κατάσταση την οδοκλίμακα για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων και όχι μόνο.