Κατά την διάρκεια της χθεσινής συζήτησης του νομοσχεδίου, "Επενδύω στην Ελλάδα", ο βουλευτής της ΝΔ Α' Πειραιά και Νήσων Γιάννης Μελάς, αναφέρθηκε ειδικά στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου, που αφορά την δυνατότητα των δημοτικών συμβουλίων να αναθέτουν σε ιδιώτες την καθαριότητα, τις εργασίας πρασίνουν και ηλεκτροφωτισμού.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μελάς, ανέφερε: "Με το άρθρο 179 μπορούν ιδιώτες να αναλαμβάνουν υπηρεσίες καθαριότηταδίνεται η δυνατότητα στους δήμους να αναθέτουν την καθαριότητα  και έργα πρασίνου. Αυτή η δυνατότητα δίνεται στους δήμους εφόσον υπάρξει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, από την οποία να προκύπτει αδυναμία συλλογής των απορριμμάτων και εκτέλεσης των εργασιών"

Ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την κατάσταση των σκουπιδιών που επικρατεί στους δρόμους λόγω των απεργιών. Συγκεκριμένα ανέφερε, πως: "Η εικόνα που βλέπουμε, τις τελευταίες μέρες με τα βουνά των απορριμμάτων στους δρόμους, δίπλα σε σχολεία, σε  παιδικές χαρές, σε πάρκα που παίζουν μικρά παιδιά είναι ντροπιαστική και νομίζω αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνούμε όλοι.


Και συμπλήρωσε: "Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων. Το ερώτημα όμως είναι, εκείνοι σέβονται την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των πολιτών και των μικρών παιδιών; Δεν πρέπει να δίνουμε λύσεις στους δημάρχους και στα δημοτικά συμβούλια όταν έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;Δεν πρέπει να βάζουμε σε προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας;"