Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, στο Δημαρχείο Πειραιά, αντιπροσωπεία Ρώσων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, από το πολεμικό πλοίο «MARSHAL USTINOV», αποτελούμενη από τον αρχηγό του ταξιδίου captain  κ. A. Sholoshin, τον κυβερνήτη  captain κ.  V. Kuzmin, τον αντιπλοίαρχο κ. R. Karimov και άλλους αξιωματικούς.

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, υποδεχόμενος του Ρώσους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού,  χαρακτήρισε τον Πειραιά μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και πρωτεύουσα πόλη της Ναυτιλίας. Έκανε μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του Πειραιά ιδιαίτερα στον ιδρυτή της πόλης, τον Θεμιστοκλή. Στον Πειραιά σημείωσε ότι  έχουν την έδρα τους πολλές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, που διοικούνται από Ελληνικές ναυτιλιακές οικογένειες, αξιοσημείωτες για τον μεγάλο πλούτο και την επιρροή τους στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία.

 

Ο κ. Αβραμίδης στάθηκε ιδιαίτερα στη στενή ιστορική σχέση, που έχει αναπτυχθεί διαμέσου των αιώνων, ανάμεσα στον Ελληνικό και τον Ρωσικό λαό, ανάμεσα στη Ρωσία και στον Πειραιά. Η Ρωσία τόνισε είναι μία χώρα Ορθόδοξη κι ήταν πάντοτε σύμμαχος της Ελλάδας. Όπως είπε, υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα   στον Πειραιά που αποδεικνύουν αυτή τη σχέση όπως: το ρωσικό νεκροταφείο, το ρωσικό νοσοκομείο, που κατασκεύασε με προσωπικά κεφάλαια η βασίλισσα της Ελλάδας Όλγα, η οποία είχε ρωσική καταγωγή. Θεμελιώθηκαν επίσης από την ίδια πολλά δημοτικά και δημόσια κτήρια στον Πειραιά: το παλιό ταχυδρομείο, τα ορφανοτροφεία αρρένων και θηλέων, η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή στην Ελλάδα που συνέδεε την Αθήνα με τον Πειραιά, το πρώτο δημοτικό νοσοκομείο της πόλης (Τζάνειο). Καταλήγοντας, ο κ. Αβραμίδης, καλωσόρισε στον Πειραιά τους Ρώσους αξιωματικούς και τους ευχήθηκε καλή διαμονή.

Στο τέλος αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.