Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, για την εκλογή των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, γίνεται προεδρεύοντος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος στις εκλογές της 26ης Μαΐου, αναδείχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος, συγκεντρώνοντας συνολικά 15.816 ψήφους.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ευχήθηκε καλή θητεία σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με στόχο την βελτίωση της εικόνας του Πειραιά και της καθημερινότητας των κατοίκων του Πειραιά.

Για την θέση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, προτάθηκε από την παράταξη του δημάρχου Πειραιά, "Πειραιάς Νικητής", ο Τάκης Αβραμίδης.

Mετά την ψηφοφορία που ακολούθησε, ο Τάκης Αβραμίδης αναδείχθηκε Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο Μιχάλης Αγρανιώτης Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και η Ευαγγελία Αποστόλου Δρίτσα Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, από την πλευρά του, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους, επισημαίνοντας πως οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την πόλη του Πειραιά, τονίζοντας ακόμη πως για την βελτίωση της καθημερινότητας και των αναγκών των Πειραιωτών, είναι αναγκαίο να υπάρξουν οι αναγκαίες συγκλήσεις και συναινέσεις, μεταξύ όλων των παρατάξεων.