Θέλοντας να απαντήσει στις επικρίσεις του Υπουργού Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, σχετικά με το ότι το ΤΑΙΠΕΔ μιμείται τις πρακτικές του Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του σωματείου Στέργιος Πιτσιόρλας, απάντησε λέγοντας"Στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ".

Αφορμή ήταν η σφοδρή επίθεση του κ. Σπίρτζη κατά του προέδρου του κ. Πιτσιόρλα, μέσω της εφημερίδας "Επένδυση", αναφορικά με τον Ο.Λ.Π. .

Στην ερώτηση αν συμφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, του Λιμανιού του Πειραιά και γενικώς με το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ ο Υπουργός απάντησε: "Δεν συμφωνώ. Οι 9 ιδιωτικοποιήσεις είναι τμήμα της συμφωνίας που έχουμε και θα τις προχωρήσουμε, παρότι διαφωνούμε. Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον - το τονίζω αυτό - και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των 9 ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί".

"Να φύγουμε από την αύξηση της φορολογίας και να μπούμε σε άλλη συζήτηση, να υπάρξει ανάπτυξη, να αυξηθεί το ΑΕΠ, να μη μοιράζουμε τη μιζέρια μας", απάντησε σήμερα ο κ.Πιτσιόρλας μέσα από το MEGA. Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ συμπλήρωσε: "Την απάντηση την έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας" και πρόσθεσε ειρωνικά: "Ας μιλήσουμε για σοβαρά θέματα…".

"Είμαστε σε μια σημαντική στιγμή και δύσκολη στιγμή για τη χώρα, στα πλαίσια της αξιολόγησης. Η συμφωνία μάς δίνει πόντους, δίνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της, στη διαπραγμάτευση και έχει πολύ μεγάλες προοπτικές", ανέφερε επίσης, μία μέρα μετά τη συμφωνία Αθήνας - COSCO για τον Ο.Λ.Π. . 

"Προφανώς υπάρχουν κι άλλες απόψεις, αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία είναι να δούμε το αποτέλεσμα που υπάρχει", τόνισε και συμπλήρωσε, "Ο Πειραιάς ήταν κάποτε η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και το κέντρο της ναυπηγοεπισκευής στη Μεσόγειο με το πιο εξειδικευμένο προσωπικό, πρέπει να επανέλθουμε. Είναι παρά πολύ σημαντικό να σκεφτόμαστε το συμφέρον της χώρας", πρόσθεσε ο κ. Πιτσιόρλας. 

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: "Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός κ. Σπίρτζης καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να εγκαταλείψει τις επιλογές της Κυβέρνησης Σαμαρά για τις ιδιωτικοποιήσεις. Τι τους ενώνει; Το μοίρασμα της εξουσίας και η κοινή τους αυταπάτη ότι μπορούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό".

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Το ερώτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις Υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά την Ελλάδα (Σπίρτζης, Δρίτσας) ή υλοποιεί την πολιτική του Σύριζα (Πιτσιόρλας) ή  μήπως ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη (Τσίπρας); Δεν περιμένουμε βέβαια απάντηση. Είναι σαφές ό,τι το μόνο που τους ενώνει είναι η εμμονή να μείνουν κολλημένοι στις καρέκλες τους γι’ αυτό λένε ότι θέλει ο καθένας να ακούσει. Η κατάσταση της Κυβέρνησης αποτυπώνεται με μια λέξη: ΤΣΙΡΚΟ".

Η Ένωση Κεντρώων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: 

"Η κυβέρνηση καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει την πολιτική που η ίδια υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι. Είναι σαν να βλέπουμε την ταινία «Ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα του», με τίτλους τέλους «Μας συγχωρείτε που σας κοροϊδεύουμε αλλά η καρέκλα στο Μαξίμου είναι γλυκιά». Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχετε προηγούμενο. Μα που απευθύνεστε νομίζετε; Σας έχει απαξιώσει κάθε Έλληνας πολίτης με τα πεπραγμένα σας. Δεν το αισθάνεστε;".