Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε εκτενώς στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη του Πειραιά σε σχέση πάντα με το λιμάνι και επανέλαβε τις επιφυλάξεις της Δημοτικής Αρχής για το mall που επιθυμεί να κατασκευάσει η COSCO στο πλαίσιο του προαιρετικού της επενδυτικού πλάνου.

Εξάλλου, ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι ο Πειραιάς αντιμετωπίζει ήδη έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα τόσο στις εισόδους και στις εξόδους της πόλης, όσο και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής, όπως είναι η θερινή περίοδος, ενώ προέβλεψε ότι το κυκλοφοριακό φορτίο θα αυξηθεί σημαντικά μετά την ολοκλήρωση και του νέου τέρμιναλ κρουαζιέρας που προγραμματίζει να κατασκευάσει η ΟΛΠ Α.Ε.

Ο Δήμαρχος του Πειραιά, με αφορμή τους προβληματισμούς, αυτούς επανάφερε παλαιότερη πρόταση του για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, προβλέποντας ότι η λύση αυτή θα δώσει πνοή στην πόλη, καθώς θα αποσυμφορήσει τους δρόμους του Πειραιά, όσο και τον δρόμων πέριξ των λιμένα.

Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον κ. Μώραλη ότι θα υποστηρίξει την πρόταση του για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, ενώ τον ενημέρωσε πως στη νέα βελτιωμένη πρόταση που αναμένεται να καταθέσει η COSCO σχετικά με το master plan το mall δεν θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτό.